Abramova ocenil psiholog

Puška, s katero je bila ubita Sara, se ni mogla sprožiti sama, je ocenil izvedenec

S.R./STA
27. 5. 2022, 12.17
Posodobljeno: 27. 5. 2022, 14.24
Deli članek:

Psiholog, ki so ga v primeru smrti Sare Veber danes zaslišali na celjskem okrožnem sodišču, je Sebastiena Abramova opisal kot čustveno nezrelo in narcisoidno osebo na nižji povprečni intelektualni ravni.

STA
Sebastien Abramov na današnji obravnavi.

Na celjskem okrožnem sodišču se je danes nadaljevalo sojenje Sebastienu Abramovu, osumljenemu umora nekdanjega dekleta Sare Veber leta 2015 v okolici Žalca. Na današnji obravnavi so zaslišali balističnega izvedenca Tomaža Korbarja in psihologa Matjaža Copaka. 

Prvi je med pričanjem pojasnil, da je Abramov Vebrovo ustrelil s polavtomatsko puško, pred ustrelitvijo pa oškodovanka ni držala v rokah ustja cevi puške. Dejal je še, da se puška sama ni mogla sprožiti. Spomnimo, Abramov, ki je trenutno v celjskem priporu, je sicer med preiskavo povedal, da je Vebrovo ustrelil po nesreči, saj da je bil prepričan, da v cevi puške ni nabojev. Prav tako je dejal, da je skušal Vebrovo oživljati in da je celo razmišljal, da bi se ubil. Očital naj bi si, da je Vebrova umrla zaradi njegove malomarnosti in površnosti. Drugačno plat zgodbe je na obravnavi pred približno dvema tednoma pojasnila Sarina mama.

Nezrel, narcisoiden ...

Sojenje, ki poteka na celjskem okrožnem sodišču, se bo nadaljevalo 17. junija, ko bosta zaslišana izvedenec sodne medicine in psihiater.

Po besedah psihologa Copaka pa je Abramov čustveno nezrela oseba z močnimi emocionalnimi tenzijami in identitetnimi težavami. Opisal ga je tudi kot narcisoidno osebo, ki težko vzpostavlja pristne stike in zelo težko prenaša zavračanje. Psiholog je na zaslišanju ocenil tudi, da je obtoženi na nižji povprečni intelektualni ravni.

Policijska preiskava dogodka je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova, ki je znan tudi iz zadeve odrezana roka, v kateri je priznal zavarovalniško goljufijo. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.