Reševanje pogrešanega

Na otočku na Ljubljanici obležala onemogla, dehidrirana in opečena oseba

S.R.
25. 5. 2022, 10.49
Posodobljeno: 25. 5. 2022, 11.38
Deli članek:

Na območju ljubljanskih Fužin se je danes zjutraj odvilo dramatično reševanje. Izkazalo se je, da je pomoč potrebovala pogrešana oseba.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Ljubljanski poklicni gasilci so danes malo pred 8. uro posredovali na otočku na reki Ljubljanici, ki se nahaja v bližini Fužinskega gradu. Kot poroča Uprava za zaščito in reševanje, je tam ležala onemogla oseba. Dostop do otočka je težaven, a je del ekipe takoj pristopil k ponesrečencu in začel z zdravstveno oskrbo. Drugi del ekipe je na kraj prispel z gumijastim čolnom in opremo za imobilizacijo, saj je bila oseba onemogla, dehidrirana in prekrita s sončnimi opeklinami. S plovilom so ga nato prepeljali 200 metrov nižje po reki, kjer so ga izvlekli na brežino in predali v roke reševalcev.

Kot nam je pozneje pojasnil tiskovni predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic, so policisti ob približno 7. uri prejeli obvestilo, da se na betonskem nabrežju otoka ob elektrarni nahaja moški, ki bi lahko potreboval pomoč. Policista, ki sta prva prispela na kraj dogodka, sta ugotovila, da gre za osebo, ki so jo svojci prijavili kot pogrešano in ki je potrebovala pomoč. Prve ugotovitve kažejo, da je moški na nabrežje prispel po plitvem delu reke, a se nato zaradi izčrpanosti ni uspel vrniti. Kot navedeno, so ga pozneje rešili gasilci, pri čemer na osebi ni bilo vidnih poškodb. Tomaževic je še pojasnil, da so o dogodku že obvestili svojce in da po doslej zbranih obvestilih v primeru niso ugotovili elementov kaznivega dejanja.