Aretirali eno osebo

Skrivnostni umor na katarskem veleposlaništvu v Parizu

R.T.
23. 5. 2022, 11.12
Posodobljeno: 23. 5. 2022, 13.07
Deli članek:

Francoska policija je v povezavi z umorom na območju katarskega veleposlaništva aretirala eno osebo.

Reuters
Policisti pred katarskim veleposlaništvom v Parizu.

Na katarskem veleposlaništvu v Parizu je bila danes v zgodnjih jutranjih urah umorjena ena oseba. Informacije o dogodku so še skope, a časnik Le Parisien, ki se opira na vire blizu preiskavi, poroča, da naj bi bil umorjen eden od varnostnikov, dogodek pa naj ne bi bil povezan s terorizmom.

Preiskavo umora so sicer že potrdili na francoskem državnem tožilstvu, kjer pa so navedli, da še ni povsem jasno, ali je bilo v dejanju uporabljeno orožje in za kakšno orožje bi lahko šlo. "Natančne okoliščine smrti varnostnika še ugotavljamo," so dejali. Le Parisien medtem poroča, da naj bi na veleposlaništvo malo po 6. uri vstopil 38-letni moški, ki naj bi nato varnostnika pretepel do smrti. Osumljenec, ki so ga po dejanju aretirali, naj bi se že dlje časa soočal z duševnimi težavami. 

"Čakamo na rezultate preiskave in v primeru družine pokojnega pozivamo k spoštovanju pravice do zasebnosti," so navedli na katarskem veleposlaništvu, kjer so družini izrekli globoko sožalje, "grozljiv in neopravičljiv zločin" pa ostro obsodili.