Mama iz pekla

Ustavili so jo in v prtljažniku našli truplo njenega šestletnega sina

R.T.
23. 5. 2022, 09.57
Deli članek:

Pred dvema tednoma so ji dodelili skrbništvo nad šestletnim sinom. Deset dni pozneje ga je umorila.

GoFundMe
Eli in Tory Hart.

Policija v mestu Mound v ameriški zvezni državi Minnesota je v petek zjutraj med rutinsko kontrolo ustavila avtomobil znamke Chevy Impala, za volanom katerega je sedela 28-letna Julissa Thaler. Ko so v notranjosti vozila opazili sledi krvi, so izvedli podrobnejši pregled in v prtljažniku odkrili truplo šestletnega dečka, njenega sina Elija Harta. Thalerjevi so nemudoma nadeli lisice.

Kot je zdaj pojasnil Elijev oče Tory Hart, je 28-letnica deset dni pred umorom na sodišču dobila bitko za skrbništvo nad njunim otrokom, kar se je zgodilo kljub temu, da je bilo sodišče seznanjeno tako z njenimi težavami z drogo kot z duševnim zdravjem. Enako je za ameriške medije potrdila Toryjeva zaročenka Josie Josephson. »Ne glede na to, koliko smo kričali, so nas ignorirali. Ne glede na to, koliko je bilo opozoril,« je dejala. Glede na sodno dokumentacijo je zaskrbljenost nad duševnim zdravjem Thalerjeve in nestabilnimi življenjskimi razmerami, v katerih je živela, izrazilo tudi več socialnih delavcev. Hkrati se je že večkrat znašla v primežu policije, večinoma zaradi prometnih prekrškov in kraje zdravil.

Eli sicer z očetom do začetka leta 2021 ni imel tesnejših stikov, saj naj bi jima to uspešno preprečevala Thalerjeva. Nato so začeli mleti sodni mlini, z očetom pa sta se začela videvati vse pogosteje. »Eli je vzljubil svojega očeta in je užival v času, ki sta ga preživela skupaj. Tory je želel nadoknaditi vsa izgubljena leta in je bil navdušen nad tem, da ga bo začel učiti ribolova in vožnje s kolesom,« je na spletišču GoFundMe zapisala Josephsonova. Zdaj bo moral sina pokopati.