Neizmerna tragedija

Na dvorišču vrtca avto do smrti zbil 4-letnika

R.T.
20. 5. 2022, 20.58
Posodobljeno: 20. 5. 2022, 21.08
Deli članek:

»Kje je Tommaso, kje je moj sin?« je po nesreči na dvorišču vrtca v italijanskem mestu L'Aquila na robu solz spraševal Patrizio D'Agostino.

Vigili del Fuoco
Reševalci na kraju nesreče v italijanskem mestu L'Aquila.

Patrizio je slišal pok in je hitro stekel do vrtca, saj živijo v bližini. Na dvorišču, na igralih pred vrtcem je zagledal prizor, ki mu bo ostal v glavi do konca življenja.

Kaj se je zgodilo v sredo popoldan? V bližini vrtca parkirani VW Passat je počasi polzel po bregu, pridobival hitrost in naposled prebil ograjo pred vrtcem ter zbil šest otrok, ki so se igrali, poroča Corriere della Sera. Pod avtom je ostal ukleščen 4-letni Tommaso, Patriziev sin. Reševalci so bili ekspresno na kraju nezgode, nudili so prvo pomoč malčku, ga odpeljali v bolnišnico, kjer pa niso uspeli rešiti njegovega življenja. Preostalih pet otrok je utrpelo le praske.

Voznica Passata je prav tako v šoku. Avto je parkirala, kot že večkrat, in odšla po dvojčici v vrtec. V avtu je pustila 11-letnega sina, saj se je nameravala hitro vrniti. 11-letnik je kasneje ves pretresen povedal, da ni spustil ročne zavore, še več poskušal naj bi ustaviti avto, a ni uspel. Tik pred trkom v ograjo je skočil z avto in ob padcu še sam utrpel ne tako nedolžne poškodbe glave.

Patrizio in njegova partnerka žalujeta za izgubo sina, vendar za nesrečo ne krivita voznice Passata. Patrizio je za časnik La Repubblica povedal, da se z ženo zavedata, da je šlo za nesrečen splet okoliščin in da bo tragedija zaznamovala tudi njeno življenje.