najdeno truplo

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je svojo zgodbo na tej zemlji zaključil"

R.T.
19. 5. 2022, 09.32
Posodobljeno: 19. 5. 2022, 12.23
Deli članek:

Obdukcija je potrdila, da so v sredo v Donavi našli mrtvega Mateja Periša iz Splita.

Facebook
Matej Periš je umrl zaradi utopitve.

Včeraj dopoldne je bil v Donavi na območju Beograda najden utopljenec. Na podlagi oblačil in predmetov, ki so jih našli pri nesrečnežu, je obstajala velika verjetnost, da gre za 27-letnega Mateja Periša, za katerim se je v noči s 30. na 31. december v srbski prestolnici izgubila vsaka sled. Truplo je sicer bilo najdeno približno 10 kilometrov od kraja, kjer je bil nazadnje opažen.

Danes so pristojni sporočili rezultate analize DNK. Potrjeno je, da gre za Mateja Periša, vzrok smrti pa je utopitev.

V Beograd je namenjen njegov oče Nenad Periš. Ta je za RTL med drugim dejal, da je »Matej svojo zgodbo na tej zemlji zaključil«.

Ni znakov nasilja

Utopljenec, ki so ga ob ladji našli mornarji, je bil oblečen v temno majico s potiskom, kavbojke, na eni nogi pa je imel belo supergo, smo poročali včeraj.

Spomnimo, Matej Periš se je v srbsko prestolnico odpravil z druščino prijateljev, da bi tam proslavili zaključek leta, a je kritične noči izginil v neznano. Srbski mediji so prve dni poročali o posnetkih nadzornih kamer, ki so ga ujele med potjo proti reki, kamor se je predvidoma odpravil na opravljanje male potrebe, zato se je kot najverjetnejša teorija omenjala, da je mladenič utonil.