Čez Lužo so aretirali poročeno zborovodjo srednješolskega zbora, ki je imela spolne odnose s srednješolko.

26-letni Olivii Ortz so prostost odvzeli v ponedeljek, potem ko se je v srednji šoli v Wilmingtonu zapletla s 17-letno dijakinjo. Njen soprog, ki je prav tako sodeloval s tamkajšnjim glasbenim oddelkom, je po povratku s Floride na njenem iPadu odkril sporna sporočila, ki si jih je izmenjala z dijakinjo, in o tem obvestil ravnatelja omenjene srednje šole.

Ortzovo, sicer iz Hermitaga, so suspendirali 9. maja, v petek pa izdali nalog za njeno aretacijo. 26-letnica se sprva ni želela predati – v nedeljo je celo nastopala na lokalnem koncertu –, a se je do ponedeljka le spametovala.

Zborovodja si je z dijakinjo, ki je bila v njenem zboru, na Spotifyju izmenjala več kot sto sporočil. Par je celo imel šifro za slučaj, da bi ju odkrili.

Dijakinja je v pogovoru s policisti priznala, da je zahajala k Ortzovi, ko moža ni bilo doma, in da sta večkrat imeli spolne odnose. Na domu jo je obiskala celo, ko je mož izvedel za njuno razmerje, da bi ji bila v tolažbo.

Oblasti so dekle in njene starše zaslišali 5. maja. Takrat jim je dala vedeti, da je še vedno v stiku z zborovodjo in da sta zaljubljeni.

Ortzovo bodo zaslišali 25. maja.