Utopitev

FOTO: Na Soboškem jezeru popoldne udarila tragedija, oživljanje 25-letnika je bilo neuspešno

S.R.
15. 5. 2022, 18.55
Posodobljeno: 15. 5. 2022, 19.49
Deli članek:

Potapljač ga je izvlekel na breg, a so bili reševalci brez moči.

Jure Zauneker/Vestnik.si
Nesreča na Soboškem jezeru.

Na Soboškem jezeru v Murski Soboti se je danes pripetila tragedija. Kot poroča Uprava za zaščito in reševanje, se je malo po četrti uri v jezeru utapljala ena oseba. Še pred prihodom reševalcev je ponesečenca našel eden od murskosoboških potapljačev in ga izvlekel na breg. Reševalci so osebo oživljali, a so bili neuspešni. Posredovali so tudi gasilci PGD Murska Sobota, ki so kraj zavarovali in nudili pomoč reševalcem.

Jure Zauneker/Vestnik.si
Nesreča na Soboškem jezeru.

Kot poroča portal Vesnik.si, naj bi v nesreči življenje izgubil tuj državljan. Kot so medtem pojasnili pri PU Murska Sobota, so bili malo po 16. uri obveščeni, da na jezeru iščejo utopljenca. Po njihovih navedbah so osebo našli pod vodo v delu gramoznice pri paviljonu. Potrdili so, da je bilo oživljanje neuspešno. V nesreči je umrl 25-letni državljan otoške države Komori, vzhodnoafriške države, ki se nahaja v severnem delu Mozambiškega kanala v Indijskem oceanu. Policisti vse okoliščine utopitve še preverjajo, a so tujo krivdo je izključili.

Pri portalu so še spomnili, da je priljubljeno naravno kopališče Soboško jezero doslej terjalo že več življenj. Tako sta denimo v letu 2020 v zgolj 18 dneh tam umrli dve osebi. 

Jure Zauneker/Vestnik.si
Nesreča na Soboškem jezeru.

Jure Zauneker
Nesreča na Soboškem jezeru.