Policisti opravili ogled

FOTO: Požaru v mariborskem vrtcu botrovala tehnična napaka, nastalo za približno 800.000 evrov škode

S.R.
15. 5. 2022, 14.24
Posodobljeno: 15. 5. 2022, 15.57
Deli članek:

Glede na prve ugotovitve policistov in kriminalistov je zagorelo zaradi tehnične napake na električnih vodnikih.

PGD Brezje
Požar v vrtcu Brezje v Mariboru.

Policisti in kriminalisti so opoldne zaključili z ogledom požarišča na območju Brezja v Mariboru. Kot smo že poročali, je v nočnih urah zagorelo v starem delu vrtca Brezje, dislocirane enote javnega vzgojno izobraževalnega zavoda vrtec Pobrežje. Požar so do 7.30 ure zjutraj uspeli pogasiti, pri čemer se je lažje poškodoval eden od gasilcev.

PGD Brezje
Požar v vrtcu Brezje v Mariboru.

Po navedbah policistov je zagorelo na ostrešju starega vrtca, in sicer zaradi tehnične napake na električnih vodnikih napeljave. Tuja krivda je po dosedanjih ugotovitvah izključena. Škoda, ki jo je utrpel vzgojno izobraževalni zavod oziroma občina Maribor, ki je ustanoviteljica zavoda, po trenutni oceni znaša približno 800.000 evrov. Prav tako je za približno 30.000 evrov škode oškodovano podjetje, ki je na vrtcu izvajalo obnovitvena dela, saj je v požaru zgorelo orodje, oprema in gradbeni material. Policisti bodo o vseh ugotovitvah obvestili mariborsko okrožno državno tožilstvo.

PGD Brezje
Požar v vrtcu Brezje v Mariboru.

Že dopoldne je ravnateljica vrtca Branka Šamec za STA pojasnila, da z nadaljnjim izvajanjem vrtčevske dejavnosti ne bo težav, saj imajo otroke že vse leto v sosednji šoli. Poleg starega dela vrtca namreč trenutno gradijo novega. Na Facebooku se je na dogodek odzval tudi mariborski župan Saša Arsenovič, ki je zapisal, da "nesreča res ne počiva," in da z "velikim obžalovanjem" spremlja situacijo na terenu