poškodovan tudi gasilec

FOTO: V Mariboru sredi noči zagorel vrtec, škoda bo ogromna, na terenu številni gasilci

S.R.
15. 5. 2022, 07.51
Posodobljeno: 15. 5. 2022, 14.33
Deli članek:

Materialna škoda bi lahko po prvih ocenah znašala pol milijona evrov.

STA
Požar v vrtcu Brezje.

Malo pred 3. uro ponoči je zagorelo v vrtcu Brezje v Mariboru, dislocirane enote javnega vzgojno izobraževalnega zavoda vrtec Pobrežje na naslovu Na trati 6, so sporočili iz PU Maribor. Gasilci so ob 4. uri zjutraj požar uspeli lokalizirati, ob 7.30 pa
tudi pogasiti. Požarno strašo izvajajo gasilci PGD Brezje. Policisti natančnega vzroka in materialne škode še ne poznajo. Ocenjuje se, da bi škoda lahko znašala približno pol milijona evrov. Z ogledom požarišča, ki ga opravljajo skupaj s kriminalisti in kriminalističnim tehnikom, so začeli ob 9. uri.
Na vrtcu sicer potekajo gradbena dela obnove objekta, so še sporočili.

Andrej Petelinšek / Večer
Požar v mariborskem vrtcu Brezje.

Pojasnili so še, da se je v intervenciji poškodoval en gasilec, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor. Po zadnjih informacijah gre za lažje poškodbe, in sicer vreznine na roki, ki so jih zdravniki že oskrbeli. Na kraju so tudi odgovorne osebe vrtca Pobrežje in Civline zaščite. O požaru so obvestili tudi dežurno okrožno državno tožilko in preiskovalno sodnico, ki ogled prepušča policistom. 

STA
Požar v vrtcu Brezje.

Ravnateljica vrtca Branka Šamec je medtem za STA pojasnila, da je zagorelo v starem delu vrtca, poleg katerega trenutno gradijo nov vrtec. Zaradi gradbenih del imajo otroke sicer že vse leto v sosednji šoli, zaradi česar z izvajanjem vrtčevske dejavnosti ne bo težav, saj bodo tudi v ponedeljek otroci lahko prišli v prostore šole. Stari del vrtca je zdaj povsem uničen. V skladu z načrtom vodstva vrtca in občine bi morali nove prostore vrtca začeti uporabljati s 1. septembrom, kako bo dejansko, pa se bodo zdaj še dogovarjali, je povedala ravnateljica.