Grozodejstvo v Nemčiji

Je deček z balkona v globino iz golega strahu skočil sam? V Parizu aretirali morilskega očeta ...

R.T.
14. 5. 2022, 19.30
Posodobljeno: 14. 5. 2022, 19.39
Deli članek:

V francoski prestolnici so tri dni po grozljivem zločinu, ki se je v sredo odvil v mestu Hanau v nemški zvezni deželi Hessen, aretirali 47-letnega moškega, domnevnega morilca svojih otrok.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

47-letnik je osumljen umora svojih dveh otrok, 11-letnega Jannatveerja in 7-letne Mukhmanii. Nemško policijo in Zvezni kriminalistični urad je sled hitro vodila čez mejo, skupaj s francoskimi kolegi pa so ga nato izsledili v Parizu, kjer so ga danes zjutraj aretirali. Kot poročajo nemški mediji, se 47-letnik aretaciji ni upiral, prav tako zaenkrat sredinega zločina še ni komentiral. Francoske oblasti naj bi ga v nekaj tednih izročile Nemčiji.

Krvava sreda

Tistega usodnega dne je nek mimoidoči pred eno od stolpnic v Hanauu opazil hudo poškodovanega dečka, za katerega se je pozneje izkazalo, da gre za 11-letnega Jannatveerja. Deček, ki je hude poškodbe utrpel pri padcu z balkona domačega stanovanja na devetem nadstropju stolpnice, je pozneje umrl v bolnišnici. Na balkonu so našli tudi njegovo mrtvo sestrico, ki je imela prerezan vrat. Še vedno sicer ni znano, ali je dečka z balkona pahnil njegov oče, ali pa je v globino iz golega strahu skočil sam.

Starša tragično preminulih otrok po poročanju nemškega tabloida Bild prihajata iz Indije, v Hanau pa so se preselili konec leta 2021. Družina je bila socialnim službam dobro znana, oče pa je svoje otroke lahko obiskoval le ob spremstvu socialnih delavcev. »Še nikoli nisem videl otrok, ki bi se tako bali svojega očeta,« je za časnik pojasnil eden od družinskih znancev. Predvideva se, da je oče grozodejstvo načrtoval, saj naj bi na enem od srečanj s socialnimi službami dejal, da se bo zgodilo »nekaj slabega.« Na to nakazuje tudi čas zločina, saj se je grozodejstvo zgodilo ob približno 7. uri zjutraj, pri čemer je oče vedel, da mama v službo odhaja ob 6. uri, otroka pa s šolo pričneta ob 8. uri, tako ju je v stanovanju ujel sama.