Zrenjaninski "slasher"

Ko je kuhala kose mrtvega moža, je sin klical policijo

R.T.
12. 5. 2022, 20.01
Posodobljeno: 12. 5. 2022, 20.02
Deli članek:

Po grozljivem umoru v Zrenjaninu, o katerem so včeraj poročali različni srbski tabloidi, je o podrobnostih nedavne noči spregovori še sin 46-letne Tereze Perič, ki je na kraj dogodka poklical policijo.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Fotografija je simbolična

»Povedala je, da ima telo namen razkosati in ga odložiti na različne lokacije«, je o podrobnostih grozljivega zločina, o katerem so včeraj poročali srbski tabloidi, povedal 18 letni sin Tereze Perić. Tereza je v noči iz torka na sredo ubila svojega moža Srđana, s katerim sta se večkrat prepirala že v preteklosti. Zaradi težavnega razmerja in psiholoških težav, ki so zaznamovale skupno življenje zakoncev, sta otroka s Terezinega prvega zakona večino časa preživela pri očetu, ki pa je stanoval le nekaj sto metrov stran.

Da je Tereza o dejanju razmišljala že dlje časa, je prepričan njen starejši sin, ki pa ravno zaradi maminega težavnega značaja njenih groženj ni vzel resno, dokler se niso uresničile. »Čustva je izražala na skrajen način«, je mamo opisal Damir, ki se nasilja spominja še iz skupnega življenja z očetom.

Kot je povedal za časopis Kurir, je bil ravno zaradi takih skrajnosti v noči, ko se je dogajala grozljivka, sprva prepričan, da gre za le še eno od maminih dram, ko so se iz hiše zaslišali zvoki motorne žage. Damir je na prizorišče prišel, ko ga je poklicala mlajša sestra. Ta je iz hiše pobegnila po tem, ko ji je ranjeni oče še uspel dahniti, naj pokliče prvo pomoč. »Mislil sem, da blefira, da nas želi le prestrašiti«, se zloveščega zvoka motorke spominja 18 letni fant. Ta je nato vstopil v hišo, tam pa ga je pričakal prizor, ki ga je sam opisal kot filmskega. Takrat mu je Tereza hladnokrvno razložila svoj načrt in, če gre verjeti neverjetnim opisom, medtem ko je sin klical policijo, sama razkuhavala ostanke mrtvega moža.

Težko si je predstavljati, v kakšnem stanju so lokalni mediji, ki so objavili izpoved priče teh prizorov, našli 18 letnega Damirja. O hčerki očitno več kot le »težavnega« para pa so zapisali še, da se po preživeti noči že zdravi na psihiatriji.