Ukradli sef

V istrskem naselju streljaj od slovenske meje šokirani, odnesel jim je prav bogastvo

S.R.
12. 5. 2022, 08.33
Posodobljeno: 12. 5. 2022, 08.49
Deli članek:

Istrski policisti so na sledi predrznemu lopovu, ki je v noči na ponedeljek v naselju Brtonigla severno od Novigrada in približno 15 kilometrov južno od slovenske meje oropal poslovalnico Istarske kreditne banke.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Iz banke je namreč odnesel sef, poln denarja in drugih dragocenosti. S tem je po navedbah policije »pravno osebo iz Brtonigle oškodoval za večji znesek.« Zaenkrat še neznanega storilca mrzlično iščejo, a se ob tem domačini sprašujejo, kako mu je takšen podvig sploh uspel.

Župan občine Brtonigla Neš Sinožić, katerega urad se zanimivo nahaja nad oropano poslovalnico, je za hrvaški Večernji list izrazil osuplost nad predrznim dejanjem. Po njegovih besedah je zlikovec vedel, da je sef za konec tedna običajno poln denarja, saj gre za deponiran denar »občanov, gospodarstvenikov in gostincev.« Sinožić ni želel ugibati, ali so bili na delu profesionalci, a je poudaril, da so imeli očitno s sabo vse potrebno, da celoten sef spravijo iz banke. »Ko iščemo zaposlene za delo, se na razpis ne prijavi nihče, a ko je treba oropati banko, jim to očitno ni težko,« je bil še slikovit župan, ki je policistom položil na dušo, naj lopove čim prej najdejo in jih ustrezno kaznujejo.

Da na delu ni bil en sam ropar, saj je sef pretežak, so prepričani tudi pretreseni domačini, ki po poročanju časnika 24sata prisegajo, da nihče ni ničesar niti videl niti slišal. Pojasnili so še, da to ni bil prvi rop v tej banki. Upajo, da so lopove ujele nadzorne kamere. »Banka ima kamere, tako da bo morda kmalu znanega kaj več. A za kaj takega, da bi kdo odnesel cel sef, kot da bi odnesel televizor, še nisem slišal. Ni vstopil skozi glavni, temveč stranski vhod,« je dejal eden od domačinov.