Grozljivka v Srbiji

Tereza soproga zabodla, nato je zabrnela motorka, izpovedala se je tudi hčerka

R.T.
11. 5. 2022, 12.49
Posodobljeno: 11. 5. 2022, 15.38
Deli članek:

Iz Srbije poročajo o grozljivem zločinu, ki se je v nočnih urah odvil na območju Zrenjanina.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Srbski tabloidi, ki ob tovrstnih šokantnih dogodkih običajno ne štedijo s podrobnostmi, so že planili na krvavo zgodbo, ki se je ponoči odvila v Zrenjaninu v Vojvodini. Tam je 46-letna Tereza P. med spanjem umorila svojega 42-letnega soproga Srđana P., pri čemer so podrobnosti umora naravnost grozljive.

Tako naj bi Tereza Srđana najprej zabodla z nožem, njegovo truplo pa nato razrezala z motorno žago. Še več, srbski mediji poročajo, da je bil samemu umoru priča tudi vsaj eden od treh otrok iz njenega prvega zakona. Po navedbah portala Novosti.rs so sosedje družine opisali, da naj bi mu Tereza pred spancem v vodo podtaknila pomirjevala, tako v času dejanja ni imel moči, da bi se branil. Zakonca naj bi se sicer soočala s psihološkimi težavami, zaradi katerih naj bi se oba zdravila, sicer pa naj bi Terezini otroci večino časa preživeli pri svojem očetu. Le tu in tam naj bi domov pripeljala najmlajšo, še mladoletno hčerko. »Vsi sosedje pravijo, da je bil otrok v hiši in da naj bi vse to videl. A to so zaenkrat samo govorice, nisem povsem prepričan,« je pojasnil eden od sosedov. 

Izpoved hčerke

Svojo pretresljivo plat zgodbe je zdaj po poročanju časnika Kurir opisala tudi 16-letna hčerka. Pojasnila je, da je očim spal v sosednji sobi, ko ga je z nožem zabodla mama. Takrat naj bi se prebudil in se s težavo dvignil s postelje. Okrvavljen se je odpravil v dnevno sobo, kjer ga znova večkrat zabodla, a naj bi jih uspel iz rok iztrgati nož. Takrat je hčerka po lastnih besedah zbežala iz hiše, od zunaj zaslišala zvok motorne žage in poklicala brata, naj obvesti policijo. Nato so se poskušali vrniti v hišo. »Trkali smo na vrata in jo prosili, naj preneha. Na koncu nas je spustila notri. Videli smo telo. Videla sem očima brez noge,« je pojasnila po poročanju časnika. Dodala je, da sta se pred nekaj dnevi močno sprla, prepiri pa naj bi bili po njenih besedah tudi sicer pogosti, saj naj bi bila njena mama zelo ljubosumna.

Policija z informacijami skopa

Tereza naj bi se v Srđanovo hišo, ki jo je podedoval od očeta, preselila pred približno letom dni, a se naj bi ob pogostih prepirih ponavadi vrnila svojemu nekdanjemu soprogu. Sicer pa naj bi šlo za revno družino, ki je živela od socialne podpore. Srbski časnik Informer ob tem poroča, da naj bi se Srđan pred leti zaradi nasilja v družini znašel v zaporu.

Kraj zločina so še pozno v noč preiskovali kriminalisti, truplo pokojnega pa so že poslali na obdukcijo. Preiskava je še vedno v teku, kriminalisti pa zaenkrat niso podali informacij o morebitnem motivu grozljivega zločina. Tereza, ki je osumljena umora na grozovit način, medtem na nadaljevanje postopka čaka v pridržanju. Najprej jo čaka obisk pri preiskovalnemu sodniku.