Grozi mu več let zapora

Mladoletnici ukradel torbico, jo porinil s kolesa, ji zagrozil z nožem

R.T.
8. 5. 2022, 10.18
Posodobljeno: 8. 5. 2022, 10.21
Deli članek:

Na Vojkovi v Ljubljani je sredi belega dne grozil mladoletnici in njeni mami, nato pa še vsem drugim v bližini, ki so ga skušali zaustaviti.

Thinkstock

Včeraj popoldne, okoli pol šeste, je 18-letni fant oropal mladoletnico, ki se je vozila na kolesu, poleg nje pa je bila tudi mama. Zgrabil je njeno torbico pri tem pa mladoletnico porinil s kolesa in ji nato še zagrozil z nožem.

Ko se je nanj razjezila njena mama, je z nožem zagrozil še njej, nato pa še drugim občanom, ki so bili na območju prisotni. Zbežal je v smeri Žal, kjer ga je opazil občan, ki je policistom povedal, kje se nahaja 18-letnik. Tudi njemu je fant zagrozil z nožem.

Na kraj je prispelo več patrulj, ki so osumljenca na koncu le prijeli, našli predmete, ki jih je ukradel ter manjši nož na preklop. Vse najdeno so policisti zasegli, 18-letnega osumljenca pa pridržali.

Policisti ga sumijo kaznivih dejanj roparske tatvine, ki se lahko kaznuje z zaporno kaznijo od 1 do 10 let, povzročitve lahke telesne poškodbe, ki se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta, ter kaznivega dejanja grožnje, ki se enako lahko kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.