Maribor

Po derbiju sta se treznila v policijskih prostorih, eden se je policista lotil z ograjo

S.R.
10. 4. 2022, 09.56
Posodobljeno: 10. 4. 2022, 10.11
Deli članek:

Policisti so imeli po včerajšnjem derbiju med Mariborom in Olimpijo obilico dela.

Grega Wernig
Tekmo si je ogledalo približno 8.250 gledalcev.

V mariborskem Ljudskem vrtu se je včeraj odvil večni derbi Prve lige Telemach, v katerem so vijoličasti z golom Ognjena Mudrinskega v 75. minuti premagali ljubljanske nogometaše. Na tribunah se je zbralo približno 8250 navijačev enih in drugih, med njimi tudi približno 500 mariborskih Viol in približno 300 ljubljanskih Green Dragonsov, ki jih je, kot so se izrazili policisti, spremljalo še približno "150 suportersov NK Olimpija." Nepresenetljivo so imeli veliko dela policisti.

Iz PU Maribor so sporočili, da so desetim kršiteljem vročili plačilne naloge, zoper enega pa bodo pristojnemu sodišču podali obdolžilni predlog. Ugotovili so tudi eno kršitev izrečenega ukrepa prepovedi udeležbe na javni prireditvi. Kazen bo doletela tudi organizatorja, ki bo po hitrem postopku prejel odločbo o prekršku, saj ni zagotovil vseh ukrepov.

Nekaj jih je poganjal tudi alkohol. Tako so enega voznika, ki mu je alkotest izmeril 1,05 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, pridržali do streznitve. Do streznitve so pridržali tudi enega kršitelja javnega reda in miru, še enega pa so pridržali zgolj za čas trajanja prireditve. 

Mariborski policisti so še navedli, da so obravnavali napad na uradno osebo, saj je neposredno po zadnjem sodnikovem žvižgu osumljenec v policista posebne policijske enote vrgel panel prenosne kovinske ograje in ga lažje poškodoval. Reševalci so policista prepeljali v UKC Maribor, policisti pa so osumljenca pridržali. Čaka ga kazenska ovadba pri pristojnem tožilstvu.