Pogrešani potapljači

FOTO: Rešili 18-letno Francozinjo in 46-letnega Britanca, njegovega 14-letnega sina je vzelo morje

R.T.
9. 4. 2022, 11.28
Posodobljeno: 9. 4. 2022, 15.51
Deli članek:

18-letna Francozinja Alexia Alexandra Molina in 46-letni Britanec Adrian Peter Chesters sta bila del četverice potapljačev, ki so v sredo popoldne izginili med tečajem potapljanja v bližini majhnega malezijskega otoka Pulau Tokong Sanggol.

Reuters
Alexia Alexandra Molina

Malezijske oblasti so že v četrtek rešile inštruktorico in vodjo odprave 35-letno Norvežanko Kristine Grodem, danes pa je policija potrdila, da so uspešno izsledili in rešili tudi Molino in Chestersa, pogrešan je osal le zadnji član skupine, Chestersov 14-letni sin Nathan Renze Chesters. Iskanje 14-letnika so danes razširili tudi na indonezijske vode, kamor ga je po njihovih ocenah odnesel tok, a je njegov oče zdaj potrdil, da je Nathan umrl. Nathan je bil po svoji mami sicer nizozemski državljan.

Reuters
Chesters in Molina sta že na varnem.

Molino in Chestersa so v bližini otoka Bintan jugovzhodno od Singapurja včeraj popoldne opazili lokalni ribiči. Nahajala sta se približno 100 kilometrov južno od lokacije, kjer so se potapljali. »Njuno zdravstveno stanje je stabilno, trenutno sta na opazovanju, a še nista nared za zaslišanje. To bomo opravili takoj, ko bo mogoče,« je pojasnil načelnik lokalne policijske uprave Cyril Edward Nuing. »Po našem mnenju obstaja velika verjetnost, da se glede na morske tokove ter na čas in lokacijo najdbe drugih žrtev ne nahaja več v malezijskih vodah,« je še glede pogrešanega 14-letnika dodal Nuing, a so medtem na površje priplavale nove informacije. Kot so v izjavi za javnost potrdili v malezijski upravi za pomorski nadzor, jim je oče dejal, da je njegov sin v morju umrl, »saj da je bil prešibak in ni preživel.«

Reuters
Norvežanko Kristine Grodem so rešili že v četrtek.

Kaj se je zgodilo?

Kot je policistom pojasnila Grodemova, so se po približno uri potapljanja vrnili na površje, a niso uspeli najti svojega čolna. Njo so nato odnesli močni tokovi, zaradi česar se je ločila od skupine. Policija je medtem pridržala kapitana čolna, ki jih je odpeljal na mesto potapljanja, saj naj bi bil na testiranju pozitiven na prisotnost droge.

Reuters
Adrian Peter Chesters

Reuters
Še vedno iščejo 14-letnega Nathana Renzeja Chestersa.