Dela niso vplivala na poškodbe

V ljubljanski osnovni šoli s stropa odpadel omet, lažje poškodovanih pet učenk

S.R.
8. 4. 2022, 14.54
Posodobljeno: 8. 4. 2022, 18.28
Deli članek:

V Osnovni šoli Miška Kranjca v Ljubljani je danes lažje poškodbe utrpelo pet otrok.

STA
Na osnovni šoli Miška Kranjca potekajo gradbena dela, vendar ne v delu, kjer se je zrušil del stropa.

Zgodilo se je ob približno 12. uri. V eni od učilnic v Osnovni šoli Miška Kranjca v ljubljanskih Dravljah se je stropa zrušil del ometa. Poškodovalo se je pet otrok, utrpeli so lažje poškodbe, so pojasnili ljubljanski policisti. Spletni portal 24ur.com poroča, da se je strop zrušil med poukom angleščine v osmem razredu, poškodovanih pa je bilo pet učenk.

Vodja oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje na ljubljanski mestni občini Marija Fabčič je pojasnila, da gre pri poškodbah petih učencev predvsem za odrgnine. "Dva otroka sta bila tudi na urgenci, eden je bolj za vsak slučaj dobil vratno opornico," je dodala. V razredu je bila po njenih besedah v času dogodka učiteljica angleščine, ki pa ni bila poškodovana.

Gradbena dela na šoli

Iz Mestne občine Ljubljana so sporočili, da se je neljubi dogodek pripetil v starem delu šole, kjer v zadnjih letih ni bilo gradbenih posegov. Na šoli sicer potekajo obnovitvena dela, vendar ne v tem delu stavbe. "Trenutno se dela izvajajo v avli, jedilnici in zunaj objekta, in niso vplivala na nastale poškodbe," so pojasnili na Molu, kjer dodajajo: "Na Mestni občini Ljubljana smo skupaj z nadzornikom takoj prepovedali uporabo vseh učilnic v tem delu šole. Prav tako smo angažirali strokovnjaka gradbenega Inštituta ZRMK, ki bo pregledal celotni strop in podal nadaljnja navodila."

Od ponedeljka, 11. aprila, bo za učence od 5. do 9. razreda pouk začasno potekal na daljavo. Za učence od 1. do 4. razreda bo pouk potekal v prostorih šole v novozgrajenem prizidku, v katerem pouk poteka že od 28. marca 2022 dalje.

Policisti obvestila o okoliščinah dogodka še vedno zbirajo, o nesreči pa so obvestili tudi pristojni gradbeni inšpektorat. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.