Voznika še iščejo

V Prlekiji lovili avtomobila, polna migrantov, oba je ustavila nesreča

S.R.
8. 4. 2022, 14.25
Posodobljeno: 8. 4. 2022, 14.36
Deli članek:

Ljutomerski policisti so imeli včeraj dopoldne veliko dela z dvema avtomobiloma. Voznika se namreč nista ozirala na njihove znake za zaustavljanje.

Slovenska policija
/

Policisti so na relaciji Krapje – Veržejmed varovanjem državne meje opazili vozili tujih registrskih oznak. Ker nista ustavili, so se pognali za njima. Prvo, osebno vozilo belgijskih registrskih oznak, je v naselju Stara nova zaradi neprilagojene hitrosti v križišču zapeljalo na nasprotni pas in trčilo v rob pločnika. Voznik je s kraja pobegnil, a so ga hitro izsledili in prijeli. Izkazalo se je, da je za volanom sedel 25-letni moldavski državljan, v vozilu pa se je gnetlo še 11 državljanov Indije, ki so mejo prečkali nezakonito. Policisti so 25-letnika nagradili s plačilnim nalogom. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje so ga pridržali in ga čaka obisk preiskovalnega sodnika.

Voznik drugega osebnega vozila bolgarskih registrskih številk je v naselju Bunčani zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča in trčil v ograjo. Voznik je s kraja pobegnil in ga kljub obsežni iskalni akciji, v kateri je sodeloval tudi helikopter slovenske policije, niso našli. Na kraju so prijeli deset državljanov Indije in dva državljana Bangladeša.

Sicer pa so včeraj zvečer na območju Šafarskega prijeli še šest tujcev, državljanov Afganistana, ki so na nedovoljen način vstopili v našo  državo. Policijski postopki s tujci še potekajo.