V središču Dunaja

Vodjo poslanske skupine avstrijskih Zelenih s kozarcem napadel zidar

R.T.
8. 4. 2022, 13.54
Posodobljeno: 8. 4. 2022, 15.33
Deli članek:

Nasprotnik protikoronskih ukrepov je včeraj v središču Dunaja v poslanko avstrijskih Zelenih zalučal kozarec.

Profimedia
Sigrid Maurer

26-letna Sigrid Maurer, vodja poslanske skupine Zelenih, je bila včeraj zvečer žrtev posebej srditega nasprotinka ukrepov za zamejitev epidemije sars-cov-2. »Na srečo nisem poškodovana in sem dobro,« je na Twitterju zapisala poslanka, ki se je javnosti še zahvalila za izraze solidarnosti. Kot je pojasnila, je prejela na stotine sporočil, solidarnost pa so ji izrekli tako kolegi s celotnega političnega spektra kot pripadniki splošne javnost. »Ni prostora za nasilje,« je poudarila.

Maurerjeva se je po poročanju časnika Kleinzeitung na vrtu ene od restavracij v središču Dunaja srečala s sodelavci. Tam se je nahajal tudi 26-letni zidar, ki se je druščini začel pritoževati nad ukrepi avstrijske vlade, pod katerimi je moral živeti zadnji dve leti. Začel se je prepir, med katerim je moški v Maurerjevo zalučal kozarec, ki pa se ni razbil.

26-letnega napadalca je policija aretirala, med zaslišanjem pa naj bi dejanje priznal, se pokesal in dejal, da je storil »napako.« Po zaslišanju so ga izpustili, a ga čaka kazenska ovadba zaradi poskusa povzročitve telesne poškodbe.