Nenavadno

Lopov med begom ostal brez prsta, imajo njegov prstni odtis

S.R.
28. 1. 2022, 14.29
Deli članek:

Upajo sicer, da se bo ropar, ki je ostal brez prsta na roki, sam zglasil na policijski postaji.

Profimedia
/

Italijanska policija nekega posebej nespretnega lopova išče s pomočjo prstnega odtisa s prsta, ki ga je po nesreči pustil na kraju zločina. Rop se je odvil v Milanu, lopovu pa se je med begom s prizorišča pripetila nesrečna in boleča epizoda. Na bodeči žici je ostal brez prsta, s seboj pa ni odnesel ničesar.

Nadzorne kamere pred enim od tamkajšnjih obratov za recikliranje so namreč v noči na sredo ujele dva moška, ki sta preplezala varnostno ograjo, a ju je še pravočasno zapazil eden od varnostnikov, ki je sprožil alarm. Dvojica jo je zato nemudoma ucvrla nazaj čez ograjo, opremljeno z bodečo žico, kjer pa se je eden nekoliko zapletel. Naslednji dan je postalo jasno, da je lopov med begom izgubil prst, kar so pristojni ugotovili šele po obisku novega nenavadnega gosta.

V sredo se je namreč okoli ograde smukala nova sumljiva oseba, ki jo je nek drug varnostnik opazil, kako brska po listju in ščavju. Izkazalo se je, da gre za prijatelja enega od nočnih tatičev. Ko ga je varnostnik vprašal, kaj počne, mu je domnevno mirno odgovoril, da je tam »zaradi prijatelja. Iščem njegov prst s prstanom.« Moški je še pred prihodom policije sedel v avtomobil, ki je bil parkiran v bližini in v katerem je domnevno sedel tudi poškodovani lopov. Policija je nato nedaleč od ograje vendarle našla izgubljeni prst. Kot so razkrili, gre za dva členka desnega prstanca, po poročanju italijanski medijev pa še ni jasno, ali so ob prstancu našli tudi prstan. Lopova zdaj iščejo s pomočjo prstnega odtisa, a upajo, da se bo policiji javil sam.