Maščevanje

Poskus umora v Poljčanah: 20-letna soproga ga je napeljala, da se je z rezili lotil 24-letnika

S.R.
24. 1. 2022, 11.26
Posodobljeno: 24. 1. 2022, 11.50
Deli članek:

V povezavi s poskusom umora na območju Poljčan so aretirali dve osebi, zakonca, stara 24 in 20 let.

Sašo Švigelj / Svet24
Fotografija je arhivska.

Mariborski kriminalisti obravnavajo primer kaznivega dejanja poskusa umora, ki se je 16. januarja malo pred polnočjo odvil na območju Poljčan. Policisti so takrat na kraju ugotovili, da je 24-letnega domačina napadel neznani moški in ga večkrat zabodel. O dejanju so obvestili druge pristojne organe, preiskavo pa so nato prevzeli mariborski kriminalisti.

Po izsledkih kriminalistov je oškodovanca ob 22.30 v temi pričakal takrat še neznani storilec in ga z ostrima predmetoma večkat zabodel. 24-letniku je uspelo pobegniti in se po pomoč zateči k svojim staršem v Poljčanah. Od tam so ga reševalci z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, od koder pa so ga nato še isti dan odpustili. Napadalec ni bil dolgo neznan, saj so kriminalisti v okviru preiskave ugotovili, da gre za 24-letnika z območja občine Rogatec. Že naslednjega dne so ga aretirali celjski kriminalisti in ga predali v roke mariborskih kolegov. Ugotovili so sicer, da se 24-letnika med seboj nista poznala, a da je osumljenec dejanje storil iz maščevanja, h kateremu ga je "naklepno napeljala njegova 20-letna soproga, ki je bila pred njunim zakonom v partnerski zvezi z oškodovancem," so pojasnili policisti.

Osumljenca so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa umora 19. januarja privedli pred preiskovalno sodnico, ki je zoper njega odredila pripor. Naslednjega dne so pred preiskovalno sodnico privedli tudi njegovo 20-letno soprogo, ki so jo sicer v sodelovanju s policisti PP Šmarje pri Jelšah aretirali 18. januarja. Osumljena je napeljevanja h kaznivemu dejanju umora in je pristala v hišnem priporu.

"Za kaznivo dejanje umora je predpisana kazen zapora najmanj petnajst let, za poskus umora pa se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje. Kdor drugega naklepoma napelje, da stori kaznivo dejanje, se kaznuje, kakor da bi ga storil sam," so še pojasnili policisti.