Štirje poškodovani

Balonarska nesreča na Ljubljanskem barju

G.G.
22. 1. 2022, 11.25
Posodobljeno: 22. 1. 2022, 15.56
Deli članek:

V dopoldanskih urah se je na Ljubljanskem barju zgodila balonarska nesreča.

Bobo
Fotografija je simbolična

Med Škofljico in Igom je nekaj po 10. uri prišlo do balonarske nesreče. Z ljubljanske policijske uprave so sporočili, da je šlo nekaj narobe pri pristajanju balona, ki je priletel iz Avstrije. V balonu je bilo pet državljanov Belgije in Slovenec. Po zadnjih podatkih so se poškodovali trije Belgijci in Slovenec. Z reševalnim vozilom so jih odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer ostajajo na zdravljenju. Ob tem pa vsaj ena dobra informacija: njihovo življenje ni ogroženo.

Drugi balon, v katerem so bile tri osebe, je varno pristal na barju. Do sedaj še ni znano zakaj je prišlo do nesreče balona, policisti opravljajo ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka.

Tudi Grega Trček iz Balonarskega centra Barje je v izjavi za STA poudaril, bo točen vzrok za nesrečo jasen šele po zaključeni preiskavi. Kot je še dejal, je ob pristanku pihal močan veter, ob tem pa so štiri osebe padle iz košare balona. Drugi balon je medtem po Trčkovih besedah kljub danim vremenskim razmeram pristal brez težav.

Vse kaže, da ne gre za tako hudo nesrečo, kot se je zgodila leta 2012. Takrat je v bližini Ižanske ceste med Ljubljano in Igom v neposrečenem pristanku balonu v težkih razmerah življenje izgubilo šest ljudi.