V krempljih pošasti

Tragičen konec, na umetnem otoku našli trupelce malega Deana

R.T.
18. 1. 2022, 09.18
Posodobljeno: 18. 1. 2022, 09.45
Deli članek:

Primer pogrešanega štiriletnega belgijskega dečka Deana Verberckmoesa se je končal s tragedijo. Belgijo je namreč ponoči pretresla vest, da so dečkovo truplo našli na umetnem otoku v nizozemski provinci Zeeland.

Police Fédérale
Dean Verberckmoes

Malega Deana, ki je skupaj z mamo Elke Verberckmoes prebival v belgijskem mestu Sint Niklaas v bližini Antwerpna, je v petek ugrabil 34-letni belgijski državljan Dave De K. Deana je sicer njegova mama Elke nazadnje videla preteklo sredo, ko ga je zaradi lastnih zdravstvenih težav predala v varstvo 34-letniku in njegovi partnerki, ki sta za otroka nekajkrat skrbela že v preteklosti. Kot je Elke pojasnila za lokalne medije, doslej nikoli ni bilo težav, Dean pa je k paru odšel dobre volje. Partnerja bi morala nato Deana v četrtek predati v roke starih staršev, a sta se odločila, da ga bosta obdržala še za en dan. Elke je nato v petek izvedela pretresljivo vest, ko sta ji sama sporočila, da sta se sprla ter da je De K. skupaj z otrokom sedel v avtomobil in se odpeljal v neznano. Elke je bila nato do sobotnega popoldneva s 34-letnikom še v stiku, nato se ni več odzival na njene klice.

Police Fédérale
Deana je ugrabil 34-letni Dave De K., ki je zaradi zlorabe otroka že sedel v kehi.

V nedeljo je primer začela intenzivno preiskovati belgijska policija, včeraj, ko so prejeli informacijo, da bi se De K. lahko nahajal na jugu Nizozemske, pa se je vpletla še nizozemska policija. Že zjutraj so našli njegovo zapuščeno vozilo, sivega peugeota, nato so v kraju Meerkerk v nizozemski provinci Utrecht izsledili in aretirali še 34-letnika, a se je tam nahajal sam, štiriletnik pa je bil še naprej pogrešan. Nadaljnja preiskava jih je vodila do približno 120 kilometrov oddaljenega umetnega otoka Neeltje Jans na skrajnem zahodu države, kjer so ob približno 22. uri s pomočjo helikopterja našli njegovo trupelce, kar je policija potrdila s kratkim sporočilom na Twitterju: »Pogrešani Dean (4) iz Belgije je bil na žalost ravnokar najden mrtev na območju Zeelanda. Zahvaljujemo se za pomoč, družini pa izrekamo sožalje.«

Kot poroča belgijska tiskovna agencija Belga, je De K. stari znanec policije. Zaradi zlorabe dvoletnega otroka, ki se je končala s tragično smrtjo žrtve, je bil leta 2010 obsojen na desetletno zaporno kazen, a je na prostost po odsluženih osmih letih odkorakal že leta 2018.