Top flop

Kako si je bedak sam priredil varnostni pas

Samo Strel
17. 1. 2022, 21.39
Deli članek:

Posebni primeri, ki so prejšnji teden odmevali v javnosti in zaposlovali našo policijo: kraja sončnih očal, pralnega praška, diatonične harmonike in žganice lovski družini, besen gost natakarju v glavo zalučal pladenj, avtobus brez enega kolesa, burno brskanje po smeteh ...

PPP Koper
/

10 Na Južni cesti v Izoli je nekdo s parkiranega avtomobila v podzemni garaži ukradel na pritljažniku pritrjeno desko za surfanje in tri jambore. Škode je za 1200 evrov.

9 Na Kočevarjevi ulici v Novem mestu so neznanci izkoristili dotrajanost požarnih vrat in tako zlahka vstopili v trgovino. Pogrešajo cigarete, sončna očala in pralni prašek.

8 V Golobinjeku pri Mirni Peči so neznanci vlomili v zidanico in ukradli diatonično harmoniko. Lastnik je oškodovan za 1500 evrov.

7 Iz lovskega doma na Studencu so tatovi odnesli približno deset metrov bakrenega žleba, vlomili pa so tudi v pomožni objekt in ukradli liter žganice. Škode je za tisočaka.

6 V Radovljici so neznanci ukradli bronasti kip Antona Tomaža Linharta, ki je 36 let stal pred istoimensko osnovno šolo.

5 V lokalu v Kopru sta se sprla natakar in gost, ki ni nosil zaščitne maske in je zaposlenemu vrgel pladenj v glavo. Zaradi povzročitve lažje poškodbe bo nasilnež ovaden.

4 Kranjski policisti so zaplenili avto domačinu brez izpita, ki je ponoči z naglim speljevanjem motil občane.

3 Prometne policiste so vozniki obvestili, da po dolenjski avtocesti vozi avtobus, ki mu manjka eno od koles. Ko so ga ustavili, 32-letni voznik s Kosova situacije ni znal zadovoljivo pojasniti. Zaradi kršitev zakona o motornih vozilih so mu izrekli 400 evrov kazni, postopek pa bodo uvedli tudi zoper pravno osebo, pri čemer je predpisana globa dva tisoč evrov.

2 Na Avšičevi ulici v Novem mestu je varnostnik trgovine opozoril trojico, ki je brskala po smeteh. »Opozorila niso sprejeli dobrohotno, nanj so se najprej spravili z besedami, nato pa mu zagrozili s palico in ga poškropili z dražljivim sprejem. Ko so se policisti odpeljali iz kraja in se podali v iskanje, se je malo kasneje do trgovine pripeljala druga skupina občanov. Tudi ti niso upoštevali odredbe in opozoril varnostnika. Dva od njih sta se spravila nanj, ga nekajkrat udarila in zbila na tla ter ga poškropila s solzivcem. Varnostnika so pri tem lažje poškodovali, tako da so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju. Skupina občanov se je zvečer znova pripeljala do te trgovine, zagrozili so varnostniku, nato pa se odpeljali. Policisti so jih ustavili in odpeljali na policijsko postajo, da z njimi opravijo razgovor,« so sporočili s policije in obljubili, da bodo proti akterjem ustrezno ukrepali.

1 Na Kozini so policisti ustavili 57-letnega domačina, ki si je nekoliko priredil varnostni pas v avtomobilu, ki mu pregovorno pravimo vez z življenjem. Sam svoj mojster je bil izločen iz prometa in oglobljen. Nalog v vrednosti tisoč evrov je prejel, ker je tudi lastnik podjetja, sto evrov globe pa še kot voznik.