Tragedija v Alpah

Na smučišču silovito trčil v 5-letno smučarko, ki ni preživela poti v bolnišnico

R.T.
17. 1. 2022, 09.29
Deli članek:

Smučarja, ki je v soboto poskrbel za tragedijo na smučišču v francoskih Alpah, so aretirali in ga sumijo kaznivega dejanja uboja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na smučišču v smučarskem središču Flaine v francoskih Alpah se je v soboto dopoldne pripetila tragična nesreča, v kateri je življenje izgubila petletna deklica. Vanjo je med vadbo na smučišču, ki se nahaja približno 80 kilometrov od švicarske Ženeve, z veliko hitrostjo trčil 40-letni smučar. Deklico so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, a je že med potjo umrla.

Policija je smučarja, sicer francoskega državljana, aretirala. Po poročanju lokalnih medijev ga sumijo, da je smučal s preveliko hitrostjo, preiskava pa poteka v smeri sumov kaznivega dejanja uboja. Deklica je sodelovala v tečaju smučanja, ki ga je organizirala francoska nacionalna šola smučanja Ecole du Ski Français, in se je na progi nahajala skupaj s še štirimi otroki. »Otrok je smučal kot zadnji v vrsti, za skupino, in je želel ravno zaviti v desno, ko je vanj silovito trčil smučar, ki je pridrvel z veliko hitrostjo in se je trčenju zaman poskušal izogniti,« je pojasnil lokalni državni tožilec. Osumljenec, domnevno lokalni prostovoljni gasilec, je bil po nesreči »močno pretresen.« Deklici je na kraju sam nudil prvo pomoč, nato se mu je na robu proge pridružil še zdravnik. Oba sta jo poskušala oživljati, a so jo nato že reševalci na helikopterju razglasili za mrtvo. Natančen vzrok smrti bodo danes ugotavljali z obdukcijo.

Pristojni imena tragično preminule smučarke niso razkrili, a gre za v Ženevi živečo deklico iz britanske družine, ki ima v tamkajšnjem letovišču Les Carroz počitniško domovanje.