Izredne razmere

V Šiški specialci in ostrostrelci: v stanovanje šli po lestvi

R.T.
16. 1. 2022, 19.18
Posodobljeno: 16. 1. 2022, 19.30
Deli članek:

V Ljubljani je mrgolelo policistov. Akcija je trajala več ur.

Bobo
Fotografija je arhivska.

V enem od stanovanjskih blokov na Trgu prekomorskih brigad v ljubljanski Šiški se je po treh urah zaključila policijska akcija. Kot smo uspeli izvedeti, so bili na kraju prisotni pripadniki specialne enote, ostrostrelci … Zaslediti je mogoče celo govorice, da naj bi šlo za situacijo s talci, policisti pa naj bi vklenjenega do reševalnega vozila pospremili mlajšega moškega, ki naj bi se pred tem zaprl v svoje stanovanje.

Po poročanju spletnega portala 24ur naj bi odjeknili tudi streli – sprožil naj bi jih domnevni storilec –, a je policija sporočila, da poškodovanih ni. Omenjeni portal poroča še, da naj bi šlo za osebo s psihičnimi težavami.

Moški naj bi sicer bil nevaren predvsem samemu sebi. Policisti so se v njegovo stanovanje povzpeli po gasilski lestvi.

Odjeknili streli

Po objavi so z ljubljanske policijske uprave sporočili, "da so bili okoli 14. ure obveščeni, da oseba iz stanovanja meče predmete. Ob prihodu policistov se je izkazalo, da sta v stanovanju dve osebi, ena od njiju pa je začela groziti policistom in ni želela zapustiti stanovanja. »Zaradi resnih sumov ogrožanja so na kraju posredovale tudi druge enote in specialna enota policije. Iz stanovanja je nato sama prišla ena izmed oseb, druga pa je v stanovanju še naprej grozila, med drugim je skozi okno streljala z orožjem na zrak (po prvih podatkih je šlo za ti. Airsoft). Po posredovanju pogajalca je nato tudi slednja prišla iz stanovanja in je bila prijeta. V dogodku po prvih podatkih ni bil nihče poškodovan. Zaradi nepojasnjenega psihičnega stanja je bila oseba v nadaljevanju postopka predana v nadaljnjo oskrbo zdravstvenemu osebju in ostaja na zdravljenju. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo,« so še sporočili.