Romuna izpustili

Je morilec več dni zalezoval 23-letno učiteljico?

G.G.
14. 1. 2022, 13.18
Posodobljeno: 14. 1. 2022, 13.21
Deli članek:

Policisti so izpustili romunskega državljana, ki so ga prijeli nekaj ur po umoru 23-letne učiteljice Ashling Murphy v irskem mestu Tullamore.

Profimedia
Ashling Murphy se je v prostem času ukvarjala z glasbo.

Priče naj bi videle, da je v sredo popoldan moški podoben osumljenemu Romunu ob sprehajalni in tekaški poti na obrobju Tullamora zagrabil Ashling Murphy. Po zaslišanju so osumljenega danes izpustili, saj so prepričani, da ni imel ničesar z napadom na osnovnošolsko učiteljico. Imel je le nesrečo, da je bil v bližini in da, kot pravijo nekateri, ni Irec, ampak Romun, ki sicer že 20 let živi v tem okolišu.

Profimedia
V spomin na priljubljeno učiteljico.

Obdukcija je pokazala, da je bila Ashling pretepena in zadavljena. Morilcu se naj bi kar močno upirala, vendar mu ni bila kos. Policisti domnevajo, da bi lahko morilec poznal Ashling in jo zalezoval že več dni, če ne tednov.

Ashling Murphy je bila osnovnošolska učiteljica in talentirana glasbenica, ki je delovala v skupinah, ki so preigravale irsko tradicionalno glasbo. Njen umor je zelo pretresel prebivalce Tullamora, ki zahtevajo, da policisti čim prej najdejo morilca.

Profimedia
Policisti pozivajo priče, naj sporočijo, če imajo kakršnekoli informacije v povezavi z umorom.