Osumljen romunski državljan

23-letno učiteljico je med tekom zagrabila "pošast"

R.T.
13. 1. 2022, 13.34
Posodobljeno: 13. 1. 2022, 15.48
Deli članek:

Prebivalce Irskega mesta Tullamore je pretresel umor 23-letne učiteljice Ashling Murphy.

Facebook
Ashling Murphy je bila šele na začetku svoje službene poti. Prebivalci Tullamora ne morejo verjeti, da se lahko zgodi kaj takšnega.

Osnovnošolska učiteljica Ashling Murphy se je v sredo popoldan, okoli 16. ure, ko je bilo še svetlo, odpravila na tek po obrobju mesta. Izbrala si je priljubljeno pešpot ob kanalu, kjer pa jo je pričakala pošast v obliki moškega.

Policisti so že včeraj prijeli in zaslišali osumljenca. Po poročanju spletnega portala Independent.ie gre za romunskega državljana, starega nekaj čez 40 let, ki je živel na tem območju približno 20 let, v zadnjem času pa je imel težave z alkoholom.

Grozljivemu dejanju naj bi bili priča tudi dve ženski. Ko ju je osumljeni zagledal, poročajo irski mediji, je zbežal, a ga je policija tudi na podlagi opisa prič še isti dan prijela.

Mestni svetnik Declan Harvey je za Irsih Times dejal, da gre za nezaslišano dejanje v mirnem, »kar najbolj varnem okolju, kjer se pogosto brez kančka strahu sprehajajo družine z otroki, tekači pa se rekreirajo podnevi in ponoči.« Obenem je izrazil sožalje sorodnikom umorjene mladenke.