Prišli so trikrat

Varnostnik dvakrat v enem dnevu tarča napada: po udarcih še solzivec

J.P.
10. 1. 2022, 14.29
Posodobljeno: 10. 1. 2022, 14.31
Deli članek:

Brskali so po smeteh, on pa ni ostal tiho.

Bobo
Fotografija je simbolična.

V soboto popoldne je varnostnik trgovine na Avšičevi ulici v Novem mesto opozoril trojico, ki je brskala po zabojnikih za smeti – poteza ni požela navdušenja, saj je beseda dala besedo, čemur je sledila grožnja s palico, na tem mestu pa so stvari prešle k dejanjem: varnostnika so pošpricali z dražljivim sprejem.

Ko so se policisti s kraja odpravili na lov za trojico, je do trgovina prišla druga skupina občanov, prav tako brez posluha za odredbe in opozorila varnostnika. Dva od njih sta se spravila nanj, ga nekajkrat udarila, zbila na tla in pošpricala s solzivcem. Varnostnik je pri tem utrpel lažje poškodbe, zaradi česar so ga hospitalizirali. Kot so sporočili z novomeške policijske uprave, je v bolnišnici ostal na opazovanju.

Skupina občanov se je zvečer spet pripeljala do te iste trgovine in vnovič zagrozila varnostniku, nato pa se odpeljala. Tokrat so jim pot prekrižali policisti, ki so jih odpeljali na razgovor na policijsko postajo. Po zaključku preiskave, ko bodo razjasnjene vloge vseh akterjev, bodo zoper njih ustrezno ukrepali – zaradi neupoštevanja opozoril in odredb varnostnika ter povzročitve lahke telesne poškodbe, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.