Saj ni res, pa je

Pijana odisejada treh Kranjčanov, ki so na vso silo rinili iz Bele krajine

S.R.
9. 12. 2021, 13.30
Posodobljeno: 9. 12. 2021, 13.49
Deli članek:

Na kaj takega novomeški policisti včeraj niso bili pripravljeni.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot so pojasnili pri PU Novo mesto, so včeraj pričakovali, da bo njihov delavnik potekal v znamenju snega in posledičnih težav v prometu, a je pri njih začelo snežiti šele po polnoči. "Do takrat pa so lahko spremljali prav neverjetno zgodbo treh moških iz Kranja, ki so bili več kot odločeni, da se iz Metlike pripeljejo v Kranj," so navedli.

Le kaj se je dogajalo?

Metliški policisti so ob 21. uri na lokalni cesti v bližini Drašišev
ustavili voznika kombiniranega vozila Renault master s kranjskimi registrskimi oznakami. Za volanom je sedel 34-letni moški, ki je prevažal še dva sopotnika. V igri je bil tudi alkohol. Policisti so vozniku izmerili 0,65 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Ostal je brez vozniške, a je za volan nato očitno poprijel njegov pajdaš. Čez približno uro in pol so namreč isti kombi ustavili novomeški policisti. Za volanom je sedel drugi izmed trojice, ki je napihal za vzorec manj, v litru izdihanega zraka je imel 0,61 miligrama alkohola. Tudi on je ostal brez vozniške.

Gre v tretje rado?

Očitno ne. "Za volan je sedel še zadnji izmed trojice, ki je takrat še imel v žepu vozniško," so pojasnili novomeški policisti. V pol ure so se namreč pripeljali do Ločne v Novem mestu, kjer so znova uzrli policijski loparček. Alkotest so tokrat pod nos pomolili 58-letnemu vozniku, ki mu je sicer uspelo napihati najmanj, a še vedno krepko preveč. V litru izdihanega zraka so mu izmerili 0,57 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Vzorec je že znan, ostal je brez vozniške. Bržkone bi na tem mestu za volan sedel četrti korenjak, če bi obstajal, a so se s kombijem na srečo prevažali le trije. Po tretjem incidentu so se modro odločili, da pokličejo taksi.

Policisti so zoper trojico napisali obdolžilne predloge in jih poslali na sodišče, kjer "bodo lahko bolj podrobno pojasnili razloge za svojo vztrajnost."