Dramatično reševanje

VIDEO: Na robu slapov ga je goltala divja reka, iz njega so izvlekli truplo

R.T.
9. 12. 2021, 09.39
Posodobljeno: 9. 12. 2021, 09.39
Deli članek:

Pogumni reševalci, ki so se včeraj spopadli z divjimi vodami ob Niagarskih slapovih, na žalost niso uspeli rešiti življenja.

Reuters
Iz vode je molela le še streha vozila.

Iz vozila, ki je pristalo v ledeni vodi, so izvlekli truplo ženske. Do gladine se je sicer kar s helikopterja spustil eden od potapljačev, ki je žensko izvlekel iz potapljajočega se avtomobila, a je bilo zanjo že prepozno.

Reuters
Iz vode je molela le še streha vozila.

Tragedija se je zgodila ob Ameriških slapovih, drugo največjih slapovih, ki skupaj sestavljajo Niagarske slapove vzdolž kanadsko-ameriške meje. V avtomobilu se je po poročanju ameriških medijev nahala približno 60 let stara ženska. Kot je razvidno s posnetka reševanja, se je moral potapljač spopasti z močnimi vetrovi in valovi, a se mu je uspelo prebiti v vozilo, ki je obtičalo v bližini slapov. Reševalno akcijo je pohvalila tudi guvernerka New Yorka Kathy Hochul, ki je prek Twitterja sporočila, da jo je »tragična izguba življenja užalostila,« a da je »hitro in junaško« posredovanje reševalcev vredno vsake pohvale.

Ni sicer povsem jasno, kako je avtomobil pristal v reki. Nekateri očividci so ga najprej videli ob bližnjen mostu za pešce, zato preiskovalci domnevajo, da je ženska v nekoliko snežnih razmerah na tamkajšnji cesti izgubila oblast nad vozilom in zapeljala v reko, ki jo je nato odnesla v bližino slapov. Do trenutka, ko so ga dosegli reševalci, je iz vode molela le še streha. Že pred tem so policisti s pomočjo drona ugotovili, da se v njem nahaja oseba. Zdaj bodo poskušali ugotoviti, ali je šlo za nesrečo, ali pa morda celo načrtno dejanje.