Znani izsledki obdukcije

Panični oče zaradi covidnega potrdila sredi noči pomoril celotno družino

R.T.
8. 12. 2021, 17.29
Posodobljeno: 8. 12. 2021, 17.29
Deli članek:

Obdukcija je pokazala, da se je pokol dogodil že v noči na petek.

Profimedia
Tragedija se je zgodila v kraju Königs Wusterhausen južno od Berlina.

O veliki tragediji v kraju Königs Wusterhausen v nemški zvezni deželi Brandenburg smo že poročali. Eden od sosedov je v družinski hiši v soboto opoldne našel pet trupel. Policija je nato ugotovila, da je 40-letni Devid R. umoril svoje tri hčerke, desetletno Leni, osemletno Janni in komaj tri leta staro Rubi. Umoril je tudi svojo 40-letno soprogo Lindo, nato je usodni strel zadal še sebi.

Nemška policija je danes objavila tudi prve izsledke obdukcije. Ta je pokazala, da se je pokol dogodil že v noči na petek, kar se sklada tudi z navedbami soseda. Kot je slednji pojasnil za tabloid Bild, se mu je zdelo, da je iz hiše že pred več kot dnevom slišal strel.

Že včeraj je sicer postalo znano, kakšen je bil motiv za tragedijo. Po navedbah državnega tožilca Gernota Bantleona je Devid, sicer učitelj v poklicni šoli, svoji soprogi zaradi obveznosti izpolnjevanja pogoja PC uredil ponarejeno digitalno potrdilo. Linda je bila namreč zaposlena na Tehniški univerzi v bližnjem Wildau, kjer pa so prevaro odkrili. Začela sta se strah in panika, pri čemer ga je najbolj skrbelo to, da bi soproga pristala v zaporu in da bi mu socialne službe odvzele otroke. Vse to je Devid vestno zabeležil v poslovnilnem pismu.

V zvezni deželi Brandenburg sicer od 24. novembra na delovnem mestu velja obveznost izpolnjevanja pogoja PCT, pri čemer so za nadzor odgovorni delodajalci. Po navedbah ministrstva za znanost je to kot vesten delodajalec storila tudi tehniška univerza.