Zločin in čast

18-letnik s srpom obglavil nosečo sestro in poziral za selfi

R.T.
7. 12. 2021, 14.03
Posodobljeno: 7. 12. 2021, 14.09
Deli članek:

Trdovratne ideje o družinski časti so v Indiji prepogosto povod za grozodejstva.

Profimedia
Fotografija je simbolična

19-letnica iz okrožja Aurangabad iz indijske zvezne dežele Maharaštra je v domači kuhinji pripravljala čaj za brata in mamo. Kot strela z jasnega se je nad njo zagnal leto mlajši brat. Z enim zamahom srpa ji je snel glavo, že v naslednjem trenutku pa je z njeno glavo v rokah poziral za selfi. Mati ni posredovala.

Najstnik in njegova mati sta se brez upiranja predala policistom. Fant je v priporu, njegov odvetnik bo poskušal dokazati, da je še mladoleten, policisti pa, da je v bil v času kaznivega dejanja polnoleten. Izpiski iz matičnega lista so lahko na indijskem podeželju stvar interpretacije.

Za razumevanje zločina se je treba vrniti v preteklost. Danes pokojna mladenka se je junija poročila s srčnim izbrancem, ki ni bil po volji njeni družini. Čeprav je izhajal iz iste kaste, ga starši niso priznavali kot primerno partijo, saj je bila njegova družina precej revnejša. Kmalu po poroki je zanosila in se preselila k partnerju.

Do prejšnjega tedna ni imela stikov v svojo družino, nato pa sta jo obiskala mati in brat, z domnevno željo po zgladitvi spora. Izkazalo se je, da spora niso zgladili.