Uboj v Varaždinu

Profesor Nino jih je prijavil, da kršijo epidemiološke ukrepe! Pretepli so ga do smrti

G.G.
7. 12. 2021, 07.44
Posodobljeno: 7. 12. 2021, 13.46
Deli članek:

Konec maja so na ulici v Varaždinu našli mrtvega 35-letnega profesorja angleščine in filozofije Nina Čengića. Tožilstvo je pred dnevi vložilo obtožnico, ki štirim osumljenim očita kaznivo dejanje uboja.

Facebook
Pokojni Nino Čengić.

Čengić je 29. maja, nekaj pred 4. uro ponoči, poklical policijo in prijavil, da se v prostorih društva Kulturana kršijo epidemiološki ukrepi. Policisti so odšli na teren, pozvonili in potrkali na vrata društva, ki so bila zaklenjena. Toda iz notranjosti so je slišala glasba, je o dogajanju na podlagi policijskega poročila pisal spletni portal Index. Policisti so poskušali na različne načine priklicati osebe v prostorih društva, ker se ni nihče javil, so po pol ure odšli nazaj na postajo. Utemeljenih razlogov za nasilni vstop v prostore niso imeli. Ob odhodu so pred stavbo naleteli na Čengića, ki je še enkrat pojasnil, da se v prostorih društva družijo osebe, kar v tistem času ni bilo dovoljeno.

Policisti so odšli, Čengić pa je kmalu zatem obležal v mlaki krvi. Kaj se je zgodilo? Varaždinske vjesti so poročale o sporu pred prihodom policije. Čengić naj bi v prostorih Kulturane od prisotnih zahteval, da se umirijo, ker so sredi noči povzročali pretiran hrup. Druga verzija, o katerih je pisal HRT, navaja, da je med popivanjem v v prostorih društva prišlo do spora, nakar so profesorja Čengića nagnali, zaradi česar je poklical policijo.

Kakorkoli. Obtožnica je spisana in v njej je črno na belem, da so štirje moški iz maščevanja do smrti pretepli Čengića. Prvi naj bi ga z udarcem na tla spravil 29-letn Ivor V., z brcami in udarci z leseno palico pa se je pridružila še trojica, 20-letni Ivan G., 24-letni Asja G. In 25-letni Dominik Ž.

Profesorja Čengića so našli na ulici pred prostori društva okoli 6. ure v nezavesti in s hudimi poškodbami glave. Naslednji dan je umrl v bolnišnici. Obdolženi v priporu čakajo na sojenje.