Grozljivo

VIDEO: Policist streljal na gospoda v invalidskem vozičku in ga umoril

P.T.
1. 12. 2021, 16.12
Posodobljeno: 1. 12. 2021, 16.47
Deli članek:

Policist iz ameriškega mesta Tucson v Arizoni je z devetimi streli ubil moškega na invalidskem vozičku.

Profimedia
Streljanje se je zgodilo pred trgovino Walmart.

61-letni Richard Lee Richards je bil v ponedeljek zvečer v svojem motornem invalidskem vozičku in se odpravljal proti vhodu v supermarket v Tucsonu, ko se je za njim pojavil policist s pištolo.

Nekaj ​​trenutkov pozneje je uslužbenec trgovine, policista opozoril, da je videl Richardsa odnesti škatlo z orodjem, ki je ni plačal, je sporočila policija, kot poroča Washington Post.

Uslužbenec in policist Ryan Remington sta Richardsa pospremila skozi parkirišče. V nekem trenutku je Richards zamahnil z nožem v zaposlenega.

"Ne hodite v trgovino, gospod," je zavpil Remington, ko se je Richards pomaknil proti vhodu, takrat pa je na kraj dogodka prispela še policistka.

Takrat se je Remington Richardsu približal od zadaj in z kratke razdalje izstrelil devet strelov v žrtev. Richards je bil ustreljen v bok in hrbet. Na kraju nesreče so ga že razglasili za mrtvega, je dodala policija.

V torek je vodja policije v Tucsonu Chris Magnus povedal novinarjem, da je policijska uprava sprožila postopek za razrešitev Remingtona, in dodal, da tožilstvo preiskuje incident.

"Zelo sem zaskrbljen zaradi dejanj policista Remingtona. Njegova uporaba smrtonosne sile v tem primeru je očitna kršitev zakona in je neposredno v nasprotju z več vidiki našega usposabljanja o uporabi orožja," je dejal Magnus.