Saj ni res, pa je

FOTO: Kombiju so se na prehitevalnem pasu odprla zadnja vrata, v njem pa skoraj tona eksploziva

J.P.
1. 12. 2021, 12.33
Posodobljeno: 1. 12. 2021, 12.37
Deli članek:

Tovor je bil pritrjen malomarno. Kaj lahko bi se zgodilo, da bi zgrmel na vozišče.

PU Celje
Po prehitevalnem pasu z odprtimi vrati

Celjski policisti so včeraj zjutraj na avtocesti med Arjo vasjo in Šempetrom opazili, da so se vozniku kombiniranega vozila med vožnjo po prehitevalnem pasu odprla vrata tovornega prostora. Zaradi nevarnosti, da bi tovor zgrmel na vozišče, so ga ustavili. Med kontrolo se je izkazalo, da je voznik prevažal razstrelilo Emulex in Poladyn, električne detonatorje in 250 metrov vžigalne vrvice. Kot so sporočili s celjske policijske uprave, je skupna masa eksploziva znaša nekaj več kot 800 kilogramov.

PU Celje
Nezavarovan tovor

Tovrstno razstrelivo se sicer uporablja pri miniranju v kamnolomih.

Policisti so poleg tehnične neizpravnosti vozila ugotovili tudi druge nepravilnosti, med drugim malomarnost pri nalaganju in pritrjevanju tovora ter neskladje med prevozom in izdanim dovoljenjem za prevoz eksploziva.

PU Celje
Nezavarovan tovor

»Pri prevozu eksploziva so zaradi zagotavljanja varnosti v cestnem prometu posebej predpisane zahteve, ki pa jih voznik in pravna oseba nista zagotovila. Zoper voznika, pravno osebo in odgovorno osebo pravne osebe, smo zato uvedli prekrškovni postopek,« so še sporočili s celjske policijske uprave.