V Splitu

Umorjena prodajalka v Lidlovi trgovini: "Tla so bila polna krvi"

M.M.
30. 11. 2021, 16.12
Posodobljeno: 30. 11. 2021, 18.51
Deli članek:

V nakupovalnem centru v Splitu je bila umorjena prodajalka. Očividci poročajo, da jo je partner večkrat zabodel.

Profimedia
Slika je simbolična.

Napadena ženska v splitski podružnici trgovine Lidl je umrla malo pred 15. uro v bolnišnici v Splitu. Po neuradnih informacijah so aretirali njenega bivšega partnerja, kateremu so odvzeli nož, morilsko orožje, s katerim ji je zadal usodne poškodbe. Po umoru je poskušal storiti samomor.

»Večkrat jo je zabodel, pri čemer je nerazločno kričal,« je povedal šokirani očividec. »Uboga ženska, stala je na nogah, ko je napadalec prišel od zadaj. Na glavi je imel klobuk, nekaj je zavpil in potegnil nož. Grozno, grozno, velikokrat jo je zbodel! Še vedno sem v šoku!« je povedalo dekle, ki je videlo, kaj se dogaja.

Priče še pripovedujejo, da je bilo več vbodnih ran, police in tla pa so bili polni krvi. Iz tega, kar je napadalec vpil, so sklepali, da naj bi šlo za nekdanjega partnerja, a bo to ugotovljeno šele, ko bo policija opravila svoje delo.

Umorjena je bila sicer zaposlena v trgovini. Pred usodnim zamahom z nožem je sledil prepir, nasilneža pa je ob pomoči več mladeničev onesposobil varnostnik, ki ga je vrgel na tla.

Zdaj je že znana identiteta morilca iz Lidla. Gre za 54 letnega Željka Đekića, imenovanega Lika iz Splita. Z umorjeno 44 letno V.P. ima skupnega otroka, a zadnje čase nista bila v zvezi. Policija ga doslej ni evidentirala kot storilca kaznivih dejanj, niti ne kot družinskega nasilnika.