Serijski kradljivec

FOTO: Vlamljal je z macolo, oči pa je vrgel na motorne žage

G.G.
26. 11. 2021, 11.10
Posodobljeno: 18. 5. 2023, 21.32
Deli članek:

Kriminalisti so ustavili kroničnega tatu iz Novega mesta.

PU Novo mesto
Ukradene motorne žage znamke Husqvarna.
Policisti so 34-letnika v preteklosti zaradi premoženjskih kaznivih dejanj (predvsem tatvin) obravnavali že 13-krat. Tudi za to je preiskovalni sodnik zanj odredil pripor.

Policisti so med preiskavo ugotovili, da je 34-letnik leta 2020 in 2021 vlomil v najmanj šest prodajaln in druge poslovne prostore. Povzročil je za 70.000 evrov premoženjske škode.

V večini svojih tatinskih podvigov je bil zamaskiram, vlamljal pa ni na sofisticiran način. Z macolo je razbil vrata in izložbe, ob tem pa še onesposobile nadzorne sisteme.

Podajmo kronološki pregled njegovih vlomov.

- 28 novembra 2020 je vlomil v prodajalno v Žužemberku. Z macolo je razbil steklena vrata in iz prodajalne ukradel štiri motorne žage znamke Stihl in verigo motorne žage. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 4.500 evrov škode.

- V noči na 18. februar 2021 je na območju Raven na Koroškem onemogočil video nadzorni sistem pred prodajalno in z macolo razbilo izložbo. Iz prodajalne je odtujil devet motornih žag znamke Husqvarna in hidravlične prečke iz kmetijskih traktorjev pred prodajalno. Prodajalno je oškodoval za več kot 7.400 evrov.

- V Slovenj Gradcu je v noči na 19. maj 2021 prav tako z macolo razbil stekleno izložbo prodajalne. Vzel je več kosov električnega ročnega orodja in prodajalno oškodoval za okoli 10.000 evrov.

- Med 13. in 14. julijem je v Mislinji skozi vrata vlomil v poslovne prostore podjetja in pograbil sedem električnih koles in motoristično čelado. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 35.500 evrov.

PU Novo mesto
Je to kolo vaše?

- V noči na 23. Avgusta je območju Kopra vlomil v gostinski lokal in odtujil prenosno blagajno z denarjem. Škode je bilo za več kot 8.500 evrov.

- Zadnji podvig mu je uspel v Lenartu v Slovenskih Goricah, ko je v noči na 29. avgust lani vlomil v prodajalno in ukradel motokultivator Maestral muta. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 4.000 evrov škode.

V začetku novembra so policisti opravili hišne preiskave pri osumljenemu na območju Šmartnega ob Paki. Našli in zasegli so večje število ukradenih predmetov. Za del zaseženih predmetov so že potrdili, da izvirajo iz kaznivih dejanj in jih vračajo oškodovancem, za ostale predmete pa izvor še ugotavljajo. Kriminalisti  sumijo, da je storilec odgovoren še za večje število vlomov na območju Slovenije.

PU Novo mesto
Najdeni ukradeni predmeti

PU Novo mesto
Najdeni ukradeni predmeti

PU Novo mesto
Najdeni ukradeni predmeti