Obračun navijačev

Pet na enega: pretepen s palico, obrcan, ožgan z baklo

J.P.
25. 11. 2021, 10.34
Posodobljeno: 25. 11. 2021, 10.40
Deli članek:

Obračunali so kar na zelenici, kjer se je odvijala nogometna tekma.

PU Kranj
Kjer je obraz "zabrisan", je oseba že prepoznana.

4. septembra so se na nogometnem igrišču v Škofji Loki spoprijeli navijači. Udarili sta se navijaški skupini iz Ljubljane in s Primorske; od približno 20 oseb so poškodbe utrpele štiri.

Trije navijači ene od navijaških skupin s Primorske so med tekmo vdrli na igrišče, dva sta uporabljala pirotehnična sredstva. Sledili so jim ljubljanski navijači – nekateri so bili zamaskirani, oboroženi s palicami in baklami. Vse kaže, da so Ljubljančani prišli pripravljeni, motiv za incident pa naj bi bilo maščevanje zaradi preteklih dogodkov in nerešenih nesoglasij.

Za kaznivo dejanje bo podana kazenska ovadba, za prekrške pa uvedeni prekrškovni postopki.

Policistom je uspelo prepoznati deset prestopnikov, od tega sedem iz Ljubljane, ki jih obravnavajo za različna nezakonita dejanja. Štirje navijači iz ljubljanske skupine so osumljeni storitve kaznivega dejanja Nasilništva (do tri leta za rešetkami), motenja javne prireditve (globa 250 evrov) in uporabe pirotehničnih in nevarnih predmetov na javni prireditvi (globa 150 evrov); še trije iz te skupine pa Nasilništva in motenja javne prireditve. Tri navijače druge navijaške skupine pa policisti obravnavajo zaradi motenja javne prireditve in uporabe pirotehničnih in nevarnih predmetov na javni prireditvi, oboje se smatra za prekršek. Z enim od primorskih navijačev je v izgredu obračunalo kar pet ljubljanskih, in sicer sta ga dva z roko udarila v predel glave, eden ga je s palico udaril v predel prsnega koša, četrti ga je brcnil, peti pa ga je opekel s prižgano baklo. 

Nasilje so poskušali prekiniti nogometaši, vendar so osumljenci kaznivega dejanja napadli tudi njih. Trije nogometaši so bili pri tem telesno poškodovani. Nasilje je naposled prekinil eden od osumljencev, ki je izgrednike pozval, naj odidejo iz igrišča.