mučenje in umor

“Nihče me nima rad,” je zakričal 6-letnik le nekaj ur pred smrtjo

R.T.
24. 11. 2021, 14.54
Posodobljeno: 24. 11. 2021, 14.54
Deli članek:

Umora 6-letnega fantka sta obtožena njegova oče in mačeha.

CCTV
"Nihče me nima rad," je nekaj ur pred smrtjo hlipal pretepen in izstradan 6-letnik.

Britansko sodišče sodi 29-letnemu Thomasu Hughesu in 32-letni Emmi Tustin za umor Hughesovega biološkega sina Arthurja.

Hughes in Tustinova sta bila zaradi suma umora aretirana lani poleti na njunem domu v mestu Soilhull, potem ko je zaradi brutalnega mučenja in izživljanja umrl komaj 6 let star Arthur. Neposreden vzrok smrti je bila poškodba možganov, ki jo je utrpel zaradi udarjanja z glavo ob zid, a to je bil le vrh zlorabe, ki ji je bil otrok podvržen.

Oče in mačeha sta ga namreč dlje časa serijsko mučila in se nad njim izživljala. Zastrupila sta ga s soljo, mu dlje časa odtegovala hrano in pijačo, tik pred smrtjo pa je moral pri miru stati po 14 ur v kosu. Usoden zanj je bil izbruh jeze njegove mačehe lanskega junija, ko ga je zgrabila za lase in mu glavo večkrat butnila ob zid. Zaradi tega je malček utrpel tako hude poškodbe možganov, da je kasneje v otroški bolnišnici umrl.

Tustinova je sicer svojemu novemu ljubimcu pošiljala zvočne posnetke njegovega jokajočega sina, medtem, ko je on bil v službi. “Izkoplji mu grob” in “razbil mu bom to prekleto čeljust,” sta bila dva od njegovih mnogih nasilnih odgovorov. Sodišču pa je Hughes tudi priznal, da je po zgledu ameriških policistov za “discipliniranje” svojega sina uporabljal tako imenovane točke pritiska na njegovem vratu, na katere je močno pritiskal po 10 do 15 sekund.

Porota pa je v torek slišala še srce parajoč zvočni posnetek, na katerem je slišati Arthurja, kako usodnega dne, le nekaj ur pred umorom, ko skuša premakniti svojo vzmetnico, saj že peti zaporedni dan ni smel spati v svoji sobi, zakliče: “Nihče me nima rad, nihče me ne bo nahranil.”

Že prejšnji mesec je pred sodiščem pričal Arthurjev stric Blake Hughes. Ta je tedaj dejal, da je malček pred njim bruhnil v jok in mu povedal, da ga je mačeha potisnila ob steno in mu rekla, da je grd. “Rekel je, da ga njegova mama ni imela rada, da ga je zato zapustila. Začel je hlipati in nato je dejal, da ga nihče nima rad.”

Oba obtožena krivdo za umor malčka zanikata.