posiljevalec in morilec

Po 33. letih zapora prišel na svobodo, se približal mladenki in odkorakal nazaj v keho

R.T.
22. 11. 2021, 18.34
Posodobljeno: 22. 11. 2021, 18.44
Deli članek:

Zloglasni britanski morilec in posiljevalec Colin Pitchfork, ki je bil septembra pogojno izpuščen, je bil prejšnji teden spet pridržan, ker so ga opazili, kako se je približeval mladim dekletom.

Profimedia
Colin Pitchfork na prostosti.

Pitchfork je v kehi pristal pred 33. leti, ko je bil spoznan za krivega posilstva in umora dveh 15-letnih deklet. Kljub nezadovoljstvu javnosti ga je svet za pogojno kazen na prosto izpustil septembra letos, a pod izjemno strogimi pogoji.

Morilec je enega izmed njih večkrat zaporedoma prekršil, ko se je približeval mladim dekletom, ki jih je opazil v okolici hotela, kjer zdaj stanuje.

Policisti 61-letniku sicer ne zaupajo, iz zapisnikov pa bi naj bilo razvidno, da ima slab odnos in ne sodeluje s policisti, ki nadzorujejo njegov pogojni izpust. Sumijo tudi, da se je naučil pretentati detektor laži, ki mu je na čase podvržen.

Potem, ko je svet Pitchforkove prošnje za pogojni izpust zavrnil v letih 2016 in 2018, pa so marca strokovnjaki odločili, da je primeren za pogojen izpust. To je zelo osupnilo javnost in njegova ponovna aretacija je pomirila družine njegovih žrtev. “Zaskrbljujoče je, da se znova približuje mladim dekletom na ta način,” je za britanski tabloid Daily Mail dejala mama ene izmed njegovih žrtev Barbara Ashwort. “Kot kaže ne more iz svoje kože.”