Poročena britanska učiteljica, ki je spolno zlorabila mladoletno dekle, je končala za zapahi, potem ko je policiste o njenem početju obvestil njen soprog.

35-letna Aimee Jones je za moževim hrbtom imela spolne odnose s 15-letnico. Ko je Philip, sicer socialni delavec, posumil, da ga žena vara, si je izmislila pomočnico učitelja po imenu Sarah Martin. Še več: šolo v Darlingtonu, kjer je poučevala, je zaprosila, naj možu potrdi, da je na njeni plačilni listi nekdo po tem imenu, če bi slučajno poizvedoval.

Nakana se je prvotno izkazala za uspešno, zakonca pa sta ostala skupaj zavoljo njunega štiriletnega sina.

A mož je sčasoma ugotovil, da ga žena vara z mladoletnico, in ženino početje naznanil policiji.

Učiteljico so po priznanju, da je imela spolne odnose z otrokom, starim med 13 in 17 let, včeraj obsodili na osemmesečno zaporno kazen. Učiteljska kariera Aimee Jones je tako končana.

Jonesova naj bi dekle v svojo mrežo zvabila v začetku lanskega leta, ko je štela 15 let in ko ji je priznala, da je biseksualka. Spolne odnose sta imeli tudi v njenem avtomobilu, odnose pa sta imeli 15 mesecev. Dekle se je v tem času v učiteljico zaljubilo. Zdaj je, kot je na sodišču povedala njena mama, sprevidela svojo zmoto.