Sikal policistu in policistki

31-Klemen s fičom bežal pred policijo, s pištolo sejal strah in trepet

M.R.
16. 11. 2021, 18.13
Posodobljeno: 16. 11. 2021, 18.13
Deli članek:

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje 31-letnemu Klemnu Rajnarju, obtoženemu nasilništva, nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Petindvajsetega maja lani so policisti Rajnarja iskali zaradi domnevnih groženj in nasilništva. Ko so ga izsledili, pa se je s fičkom podal v beg po ljubljanskih ulicah, in bilo je potrebnega veliko truda, da so ga aretirali.

V obtožnici lahko preberemo, da je vozil tudi po nasprotnem voznem pasu, pa v rdečo, da je divjal, se rinil mimo kolone, na enem od avtomobilov odbil bočno ogledalo, naposled pa se je zaletel v službeno vozilo policije. Prijetju se je nato aktivno upiral, da sta ga policist Boris Ačko in policistka Mateja Müller komaj izvlekla iz avtomobila. Vendar se jima je znova uprl in ju tudi poškodoval. Policist Ačko od obtoženca zahteva tri tisoč evrov odškodnine, policistka Müller pa 11 tisoč evrov odškodnine. »Tri mesece sem se spravljala k sebi zaradi bolečin in nenehnega zbujanja ponoči,« je poudarila. Rajnarja so policisti obvladali šele, ko sta na kraj prispeli dodatni patrulji. »Premisli, kaj boš prijavil, če boš prijavil,« naj bi vklenjeni Rajnar sikal policistu Ačku, policistki Müller pa mahal s sredincem.

Ne bo ga preganjal zaradi groženj

Rajnarja so policisti iskali zaradi incidenta, ki naj bi se zgodil tri dni prej, ko so fantje popivali v neki garaži. Eden od oškodovancev je v sodni preiskavi povedal, da ga je Rajnar zbil s skuterja, ga vsaj dvakrat s pištolo udaril po glavi in mu povzročil manjši pretres možganov. Od njega je zahteval, da gre na kolena in moleduje za življenje, ter enkrat ustrelil mimo njega. Vendar na sodišču nato ni bil popolnoma prepričan, ali je bil to res Rajnar. Izgovarjal se je, da so veliko spili, da je bil v šoku, omenjal je tudi visoko dioptrijo s cilindri. Drugi oškodovanec, ki naj bi mu Rajnar grozil, da ga bo ubil in da naj gre v »gepek« avta, pa je včeraj umaknil predlog za pregon kaznivega dejanja grožnje. Kot je bilo sicer slišati, naj bi fantje Rajnarja izzivali glede nekaterih njegovih preteklih kriminalnih podvigov.

Stari znanec policije in sodišč

Rajnar je bil pri 21 letih obsojen, ker je 26. decembra 2011 pijan in pod vplivom mamil streljal po Šiški. Sodili so mu za poskus uboja, povzročitev splošne nevarnosti in treh kaznivih dejanj ogrožanja varnosti, očitke pa je takrat priznal, in sicer da je na Klemenčičevi ulici v Šiški s pištolo večkrat ustrelil v fiat punta, v katerem sta bila njegova prijatelja iz otroštva. Izstreljeni naboji na srečo niso nikogar ranili – eden je zadel avto oškodovancev, drugi pa je končal v hladilniku bližnje stanovanjske hiše. Septembra leta 2018 je bil na prvi stopnji obsojen tudi zaradi posilstva 19-letnega dekleta, vendar so sodbo višji sodniki marca leta 2019 razveljavili in primer vrnili v ponovno presojo. Kdaj se bo pričelo novo sojenje, pa še ni znano.