Top flop

Iz zapuščene hiše so ga izbezali šele specialci

S.S.
15. 11. 2021, 21.04
Deli članek:

Posebni kriminalni primeri, ki so v prejšnjem tednu odmevali v javnosti in zaposlovali naše policiste: kraja prazne denarnice, ozimnice in kokoši, zažig prenosnega stranišča, rekorden zaseg cigaret ...

Bobo

10 V okolici Sežane je nekdo vlomil v hišo, jo v celoti pregledal in premetal, ukradel pa zlato verižico in prazno denarnico.

9 Iz lekarne v Piranu so odvisniki ukradli nekaj škatlic različnih tablet.

8 Kranjski policisti so obravnavali prijavo občanke o moškem, ki je po domovih zbiral prispevke, domnevno za zdravljenje. Ker se ji je zdel sumljiv, ga je napotila na katerega od društev za pomoč. Kljub temu da ga je odslovila, je še naprej želel v stanovanjski blok, odšel pa je, ko mu je omenila policijo.

7 V Mislinjski Dobravi na območju Slovenj Gradca je nekdo zažgal prenosno stranišče.

6 Dolenjski policisti so v Gorenjem Podborštu obravnavali vlom v klet. Lastnik pogreša 30 kilogramov mesa in ozimnico.

5 Uslužbenci finančne uprave so odkrili in zasegli skupno štiri tone in 370 kilogramov rezanega tobaka. Gre za rekorden zaseg s področja nezakonite proizvodnje cigaret.

4 V Pivki je neznani storilec z gradbišča ukradel 65 veder oziroma 1625 litrov barve za pročelja. Škode je za 2600 evrov.

3 V Gorčah pri Dravogradu je lovec med skupinskim lovom obstrelil kolega lovca in ga lažje poškodoval. Sledi ovadba nesrečnega strelca zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

2 V Stranju pri Škocjanu so tatovi iz kurnika ukradli 28 kokoši, v Drnovem pa iz hleva dve svinji.

1 V naselju Barka v občini Divača je neznanec vlomil v počitniško hišico, parkirano za staro šolo. Ko so ga obiskali policisti, je ni želel zapustiti, pri tem pa je tudi vse razmetal in se zaklenil vanjo. V nadaljevanju sta policistka in policist moškega skoraj obvladala, a se jima je uprl in uspel iztrgati iz prijema. Med begom je splezal čez zid, visok približno 4 metre, in se skril v staro zapuščeno kamnito hišo. Na kraj so prispele policijske okrepitve, moški pa je vanje začel metati kamenje in razbijati stekla. Zaradi njegove nepredvidljivosti so bili na kraj poklicani še specialci in pogajalec. Ker komunikacije ni bilo mogoče vzpostaviti, so specialci vdrli v hišo in moškega obvladali z nekoliko tršimi prijemi, v nadaljevanju pa je bila zanj odrejena hospitalizacija. Izkazalo se je, da je podivjal 35-letni Ljubljančan, ki ga bodo ovadili zaradi preprečitve uradnega dejanja in kršitve nedotakljivosti stanovanja.