Pretresljivo

Grozljivka pri Linzu: 23-letnik skočil pred gasilsko vozilo, kar je sledilo, jih je šokiralo ...

R.T.
26. 10. 2021, 20.52
Posodobljeno: 26. 10. 2021, 20.52
Deli članek:

Avstrijo pretresa šokanten dogodek, ki se je v noči na torek odvil nedaleč od Linza.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ob približno 2. uri so na kraj požara v kraju Engerwitzdorf odrinili gasilci. Na poti do hiše se je na grozo vseh zgodila še tragedija. Pred eno od gasilskih vozil na nujni vožnji je skočil moški, ki trčenja ni preživel. Izkazalo se je, da so v resnici peljali na kraj zločina.

Požar je sicer zajel zgornje nadstropje stanovanjske hiše, na poti do lokacije pa so bili poleg gasilcev tudi policisti in reševalci, od katerih nihče ni vedel, kaj jih v resnici čaka. Po tragični prometni nesreči so gasilci začeli z gašenjem, policisti pa s preiskavo. Kot je danes poročala avstrijska radiotelevizija ORF, je pred gasilsko vozilo skočil 23-letni fant, to pa naj bi storil namerno.

Mladenič je namreč pred tem dejanjem v hiši poskušal umoriti svojo 21-letno punco, ki naj bi ji zadal kar 30 do 40 vbodnih ran. A se je 21-letnica kljub hudim poškodbam uspela rešiti. Skočila je skozi okno na prvem nadstropju, pristala na nadstrešku in se zatekla k sosedom, ki so ji nudili prvo pomoč in poklicali reševalce. 21-letnik je nato na več mestih v hiši podtaknil požar in zbežal proti glavni cesti, kjer je skočil pred vozilo. Bil je na mestu mrtev.

Gasilci so iz hiše uspeli rešiti tudi 53-letno žensko, ki je v času krvavega dejanja spala. Obe, tako 53-letnico kot hudo poškodovano 21-letnico, so prepeljali v bolnišnico v Linzu. Preiskava dogodka še poteka.