Trojni umor v Aleksincu

Balistiki potrdili, da gre za morilsko orožje, v grozljivki sodelovala tudi brata iz Niša?

R.T.
24. 10. 2021, 17.55
Posodobljeno: 24. 10. 2021, 21.56
Deli članek:

Srbski kriminalisti so v preiskavi umora družine Đokić v srbskem Aleksincu grozodejstva osumili še dve osebi, brata iz Niša, za katera je tožilstvo že predlagalo pripor.

Facebook
Glavni osumljenec Goran Džonić, dober prijatelj in sorodnik umorjenega Gorana Đokića.

Preiskava grozljivke v naselju Moravac v srbski občini Aleksinac, ki v zadnjem mesecu pretresa srbsko javnost, je trajala skoraj 20 dni, dokler niso policisti v četrtek v povezavi s trojnim umorom aretirali upokojenega gasilca Gorana Džonića. Donića sumijo, da je konec septembra sam ali s sodelavci umoril svojega sorodnika Gorana Đokića (59), njegovo soprogo Gordano Đokić (56) in njuno hčerko Lidijo (25) ter nato zažgal njihova trupla. V povezavi s trojnim umorom sta se v 30-dnevnem priporu znašla tudi Džonićeva sinova Milan in Stefan.

Na vrtu enega od Džonićevih sinov so preiskovalci našli vrečo s 43.000 evri, denarjem, ki naj bi pripadala Đokiću. Našli so tudi pištolo, za katero je zdaj že znano, da so bile iz nje izstreljene krogle, s katerimi so morilci likvidirali družino Đokić. Niški strokovnjaki za balistiko so namreč potrdili, da gre nedvomno za zadevno morilsko orožje, danes poroča srbski Blic. Pištolo naj bi sicer pred dvema dnevoma našli v hiši Gorana Džonića. Kot je za časnik pojasnil njihov vir, bo to dejstvo eden ključnih dokazov zoper Džonića.

Nekateri srbski mediji medtem poročajo, da naj bi poleg trojice pridržali še tri morebitne sostorilce, vključno z bratoma K.M. in K.M. iz okolice Niša, od katerih smo že poročali. Kot poroča Kurir, sta bila brata že zaslišana, tožilstvo pa je zoper oba predlagalo 30-dnevni pripor. Gre za dvojico z debelo policijsko kartoteko, v preteklosti pa so ju obravnavali predvsem zaradi preprodaje mamil. Njuna vloga v trojnem umoru zaenkrat ni znana, a naj bi po poročanju časnika Džonić pred preiskovalci krivdo zvalil ravno na brata, ki da sta ga prisilila v to, da si je »s krvjo umazal roke.« A zadeve vsekakor niso tako preproste, srbski mediji denimo hkrati poročajo, da sta bila brata v tem obdobju v tujini, natančneje v Avstriji, v Srbijo pa sta se vrnila na poziv policije. Uspešno naj bi prestala tudi poligrafsko testiranje. Tudi nekateri domačini naj bi sicer bili mnenja, da čeprav gre za znana kriminalca, v trojni umor nista vpletena.