V avtomobilu truplo

FOTO: Nesrečnega Stefana iz zadrževalnika vode izvlekli skupaj z njegovim porschejem

S.R.
23. 10. 2021, 08.34
Posodobljeno: 23. 10. 2021, 08.34
Deli članek:

Državno tožilstvo se je odločilo, da obdukcija ni potrebna.

Feuerwehr Gottmadingen
V porscheju se je nahajalo truplo.

Poročali smo že o primeru porscheja in trupla nedaleč od mesta Gottmadingen v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg. Tam so v sredo zahvaljujoč opreznemu uslužbencu cestnega podjetja v zadrževalniku deževnice opazili potopljeno vozilo. Kot je razvidno s fotografij, je iz vode štrlelo le kolo, videti pa je bilo tudi del pločevine. Izvlekli so avtomobil znamke Porsche Targa 4S, v katerem se je na presenečenje vseh nahajalo truplo moškega.

Feuerwehr Gottmadingen
Iz vode je štrlelo le kolo.

Policija je hitro ugotovila, da je v porscheju umrl dlje časa pogrešani 44-letni Stefan L. iz Friedrichshafna, mesta na severni obali Bodenskega jezera, a treba je bilo ugotoviti tudi vzrok nesreče, če je sploh šlo za nesrečo. Kaže, da se ni zgodilonič kaj zloveščega, temveč zgolj tragičnega. Državno tožilstvo je včeraj ocenilo, da se je vendarle pripetila nezgoda. »Odločili smo se, da ne odredimo obdukcije,« je pojasnil tiskovni predstavnik tamkajšnjega urada državnega tožilstva Andreas Mathy.

Feuerwehr Gottmadingen
Vodo so izčrpali.

Policija porscheja, ki ga je zaradi interesa preiskave zasegla, še vedno preiskuje, a tudi sami menijo, da gre za preprost primer izgube oblasti nad vozilom, ki je na koncu nesrečno končalo v vodi, z njim pa tudi še bolj nesrečni Stefan. Že prve ugotovitve s kraja nesreče so kazale, da je Stefan z avtomobilom prebil ograjo, postavljeno okoli zadrževalnika deževnice, in trčil v brežino, nato pa je porsche vzvratno spolzel v vodo, kjer je pristal na strehi. Policisti domnevajo, da Stefan ni umrl zaradi utopitve, temveč ga je življenja stalo že trčenje v brežino.