Truplo v Linzu

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat so gomazeli črvi

S.R.
22. 10. 2021, 12.15
Posodobljeno: 22. 10. 2021, 12.34
Deli članek:

V stanovanju v avstrijskem Linzu so odkrili truplo že dlje časa mrtvega moškega. Nihče ga ni pogrešal, odkrili so ga šele zaradi črvov in smradu.

Reuters
Fotografija je simbolična

Stanovalci, ki so 14. oktobra zjutraj na hodniku petnadstopnega stanovanjskega bloka v Linzu zaznali neznosen smrad, na tleh pa je bilo videti tudi črve, so na kraj poklicali policiste. Ti so v stanovanju odkrili močno razpadlo truplo moškega. Čeprav pristojni njegove identitete uradno še niso potrdili, je skoraj zagotovo, da gre za 43-letnega trenutnega stanovalca. Preiskava smrti je še vedno v teku, a policisti po navedbah tiskovne predstavnice niso odredili obdukcije, saj ni znakov, da bi bila vpletena še kakšna oseba.

So pa na drugi strani znane nekoliko morbidne podrobnosti same intervencije. Avstrijski tabloid Kronenzeitung namreč danes poroča, da je morala policija na kraj najprej poklicati gasilce, saj so bila vhodna vrata zaklenjena. Eden od gasilcev je nato v stanovanje vstopil s pomočjo lestve, ki jo je prislonil k oknu. Skozi stanovanje se je moral prebiti s plinsko masko, nato je na poti našel ključ od vhodnih vrat in jih odklenil. Časnik še poroča, da so se črvi izpod vhodnih vrat že plazili v smeri stopnišča.

Od tistega dne je minil že teden dni, a zaenkrat še vedno ne kaže, da bi 43-letnika, ki v stanovanju na tretjem nadstopju sicer ni bival dolgo, kdo pogrešal. Kot so pojasnili sosedje, v bloku poznajo samo manjše število ljudi, ki tam bivajo dlje časa, sicer pa se stanovalci pogosto menjajo, tako tudi niso opazili, da katerega ni na spregled.

Vzrok smrti 43-letnika še vedno ni znan, prav tako ni znano, kdaj natančno je umrl.