V močvirju

Potrjeno, našli truplo zaročenca umorjene blogerke Gabby Petito

S.R.
22. 10. 2021, 08.29
Posodobljeno: 22. 10. 2021, 08.29
Deli članek:

Zgodba blogerke Gabby Petito, ki je vse od začetka septembra polnila naslovnice svetovnih medijev, je včeraj dobila epilog.

Profimedia
Gabby Petito in Brian Laundrie

Spomnimo, 22-letna Gabby Petito se je junija letos s svojim leto dni starejšim zaročencem Brianom Laundriejem podala na raziskovanje ameriških prerij in nacionalnih parkov, konec avgusta pa se je za njo izgubila vsaka sled, s potovanja se je vrnil le Laundrie. Sredi septembra so na območju nacionalnega parka Bridger-Teton v ameriški zvezni državi Wyoming našli njeno truplo, v dneh pred tem pa je iz doma svojih staršev na Floridi izginil še Laundrie. Slednjega, ki je bil glavni osumljenec za njen umor, so vse do teh dni mrzlično iskali organi pregona. V sredo so nato na območju rezervata v okrožju Sarasota na Floridi našli truplo, za katerega so sklepali, da bi lahko šlo za Laundrieja, a je bilo treba počakati na rezultate obdukcije.

Ameriški Zvezni preiskovalni urad (FBI) je včeraj tudi uradno potrdil, da posmrtni ostanki pripadajo Laundrieju. Policija sicer s preiskavo umora Gabby Petito nadaljuje. Kot je potrdil tudi odvetnik njegovih staršev Chrisa in Roberte Laundrie, so jih preiskovalci o smrti sina že obvestili. Dejal je, da zadeve trenutno ne želita komentirati in da prosita za spoštovanje njune zasebnosti.

Policija je na kraju, ki je bil po njihovih navedbah do nedavnega pod vodo, poleg njegovih posmrtnih ostankov našla tudi nahrbtnik in beležko. Gre sicer za obsežno močvirnato območje, polno klopotač in aligatorjev. Vzrok Laundriejeve smrti še ni znan.